Gündem
19 Haz 2013 11:56 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:14

DENİZ FENERİ'NE SALDIRI DAVASI SONUÇLANDI (MEDYARADAR- ÖZEL)

Artvin Şavşat'a yardım götüren Deniz Feneri ekibine saldıran protestoculara açılan dava sonuçlandı.

2009 yılında Artvin Şavşat’a yardım götüren Deniz Feneri ekibine saldıran protestoculara açılan dava sonuçlandı.

Deniz Feneri Derneği davayla ilgili şu açıklamayı yaptı :

2009 yılında CHP’nin başını çektiği koalisyon eliyle yürütülen Deniz Feneri’ni karalama kampanyasına katılarak, Artvin Şavşat’a yardım götüren aracımıza saldıranlarla ilgili devam eden ceza davası sonuçlandı.

2009 yılında Artvin Şavşat’ta meydana gelen ve 12 ailenin zarar gördüğü sel felaketi nedeniyle bölgeye yardım götüren Deniz Feneri Derneği yardım dağıtım aracı, çirkin bir saldırıya uğramıştı.

İçlerinde Halkevleri yetkilisinin de bulunduğu saldırganlar, yardım görevlilerimizi ölümle tehdit edip, hakaret içerikli çirkin sözler sarf etmiş; yardım aracımızın üzerine sprey boyalarla hakaret içeren sözler yazmışlardı. Olay sırasında araç şoförümüz saldırganlardan kurtulup kaymakamlığa sığınmıştı.

Bunun üzerine Deniz Feneri, kurumsal kimliğine ve çalışanlarına sözlü ve fiili saldırıda bulunun saldırganlar hakkında tehdit, hakaret ve mala zarar vermekten ötürü suç duyurusunda bulunarak hukuki süreç başlatmıştı.

Saldırganlarla ilgili ceza davası geçtiğimiz günlerde karara çıktı. Davayı gören Şavşat Asliye Ceza Mahkemesi, saldırıda bulunanların 6 ay hapis ve Adli Para cezası ile cezalandırılmalarına karar verdi. Hapis cezaları paraya çevrildi.

MEDYARADAR- ÖZEL