Gündem
02 Ara 2012 16:18 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:26

DENİZ FENERİ BELGELERİ GERÇEK ÇIKTI!

Kılıçdaroğlu'nun savcılığa teslim ettiği para trafiğini gösteren ıslak imzalı belgeleri davanın iki sanığı hazırlamış.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun savcılığa teslim ettiği ve 4 milyon 580 binEuro'luk para trafiğini gösteren ıslak imzalı belgeleri davanın iki sanığı hazırlamış.

Deniz Feneri E.V davasında, Almanya'dan Türkiye'ye kuryeler aracılığıyla getirilen 4 milyon 580 bin Euro'luk para trafiğini gösteren ıslak imzalı belgeler gerçek çıktı. Vatan gazetesinden Murat Çelik'in haberine göre belgeler, Konya'dan İstanbul'a gelen bir yolcu otobüsünde unutulan çantadan çıktı ve otobüsün muavini F.U. tarafından bulunarak, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na 100 bin Euro karşılığında satılmak istendi.

Kriminalde incelendi

Kılıçdaroğlu, para isteyen kişiyi ikna edip belgeleri karşılıksız aldı ve savcılığa teslim etti. Belgeler sahte olma ihtimaline karşı, Ankara Kriminal Polis Laboratuvarı'nda incelendi ve dava sanıklarından ikisinin eli ürünü olduğu belirlendi. Belgelerde imzası bulunan sanıklardan İzzet Kurum da belgelerin kendisine ve Hakkı Sadal'a ait olduğunu belirtti. Kurum, bu belgelerin İstanbul Florya'da bir kuru temizleme dükkanına gittiğinde çantasından çalındığını ancak resmi bir makama müracaat etmediğini söyledi.

Dava 16 Ocak'ta başlıyor

Sadal'ın Almanya'daki davada hapse mahkum olan Mehmet Gürhan'ın dayısı, Kurum'un ise kayınbiraderi olduğu anlaşıldı. Sadal ve Kurum, 16 Ocak 2013'te İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi' nde başlayacak olan davanın sanıkları arasında yer alıyor. RTÜK eski Başkanı Zahid Akman ve diğer sanıklarla birlikte haklarında 'özel belgede sahtecilik ve hizmet sebebiyle güveni kötüye kullanma' suçunu işledikleri gerekçesiyle hapis cezası isteniyor.