Spor
17 Eyl 2021 14:19 Son Güncelleme: 17 Eyl 2021 14:48

Deniz Çoban penaltı kararını eleştirdi: Fenerbahçe'nin penaltısı tekrar edilmeliydi!

Frankfurt maçında Fenerbahçe'nin son dakikada attığı gol, kural hatası nedeniyle iptal edildi. Ancak hakem Deniz Çoban, hakemin skandal bir karara imza attığını ifade etti.

Fenerbahçe'nin dün akşam oynadığı Frankfurt maçında penaltısının kural hatası nedeniyle iptal edilmesine hakem Deniz Çoban'dan ağır bir eleştiri geldi. Penaltının tekrarlanması gerekirdi diyen Deniz Çoban, VAR yönetiminin ve hakemin skandal bir karara imza attıklarını söyledi.

İşte Çoban'ın ifadeleri:

"SKANDAL KARAR"
"Dün akşam oynanan Fenerbahçe maçın son dakikalarında yaşananlar, Türkiye'de bir lig maçında yaşanmış olsa bugün kural hatası tartışmaları yaşanıyor olurdu.

Bu seviyede böyle bir maçta yapılan bu hatanın izahını ben bulamadım.

Maçın sonlarına doğru Fenerbahçe penaltı kazandı. Kazanılan penaltıyı Fenerbahçe adına Pelkas kullandı. Penaltıyı kaleci kurtardı, oyun alanına dönen topu Fenerbahçeli Berisha tamamlayarak gol yaptı.

Devreye VAR girdi ve atılan golü Fenerbahçeli Berisha'nın ceza sahasına erken girdiğini gerekçe göstererek iptal ettirdi.

Ceza sahasına ve ceza sahası yayına erken girenler sadece Fenerbahçeli oyuncular olsaydı, karar doğru diyebilirdim. Ancak Fenerbahçeli oyuncuyla birlikte ceza sahasına ve ceza sahası yayına erken giren Frankfurtlu oyuncular da var.

Kurala göre: 'Bir penaltı vuruşunda ceza sahasına ve ceza sahası yayına her iki takımdan da vuruş yapılmadan giren oyuncular varsa, vuruşun gol olup olmadığına bakılmaksızın, penaltının tekrarı gerekir.'

Dünkü maçın hakemleri ekip olarak büyük bir skandala imza attılar."