Deniz Çakır, Shakespeare'i mezarında ters döndürecek!

Shakespeare’in ünlü âşıkları Romeo ve Juliet intihar etmiş ama ölmemiş olsaydı, evlenip mutlu (!) bir yuva kursalardı hayat nasıl akardı? Ezop Sahne’nin sürprizli ve müzikli yeni komedi oyunu “Tarla Kuşuydu Juliet” bu iki efsanevi aşığı, günlük hayatta ve çığrından çıkmış bir evlilik içinde, bambaşka bir yorumla sahneye taşıyor.

Deniz Çakır, Shakespeare'i mezarında ters döndürecek! - Sayfa 1

Engin Alkan rejisiyle sahneye taşınan ve Deniz Çakır ile Engin Alkan’ın birlikte rol aldığı “Tarla Kuşuydu Juliet”, 15 Ocak Çarşamba akşamı 20.30’da UNIQ Box’ta perdelerini açıyor.

15
Deniz Çakır, Shakespeare'i mezarında ters döndürecek! - Sayfa 2

Usta tiyatrocu Engin Alkan’ın yıllar önce Şehir Tiyatroları’nda da yönettiği ve rol aldığı sürprizli, müzikli komedi oyunu “Tarla Kuşuydu Juliet”, Ezop Sahne prodüksiyonu ve Engin Alkan rejisiyle yeniden tiyatroseverlerle buluşuyor. Deniz Çakır’ın hem Juliet hem de dadı rolünde; Engin Alkan’ın ise hem Romeo hem de rahip rolünde seyirci karşısına çıkacağı oyunda Shakespeare rolünü Fatih Al, çiftin kızı Lukretia rolünü ise Mert Şişmanlar üstleniyor.

25
Deniz Çakır, Shakespeare'i mezarında ters döndürecek! - Sayfa 3

Yüzyıllardır insanları gözyaşlarına boğan Shakespeare’in âşıkları Romeo ve Juliet, “Tarla Kuşuydu Juliet”te, bu defa gülünç ama bir o kadar da acıklı bir evlilik hikâyesinde buluşuyor. Ölümden son anda dönen Romeo ve Juliet, evlenip bir de çocuk sahibi oldukları, sefalet içindeki evliliklerinde 30 yılı geride bırakmışlardır. Gündelik hayatta, hiç de alışılageldiği gibi olmayan âşıklar, kimsenin hayal bile edemeyeceği perişan bir hayat sürmektedirler. Mezarında ters dönen Shakespeare, birbirlerine dünyayı zindan ettikleri sıradan günlerden birinde, bu kepazeliğe son vermek üzere yanlarına gelir.

35
Deniz Çakır, Shakespeare'i mezarında ters döndürecek! - Sayfa 4

Ephraim Kishon’un kaleme aldığı, Hale Kuntay’ın dilimize kazandırdığı “Tarla Kuşuydu Juliet”in yönetmen koltuğunda Engin Alkan oturuyor. Dekor tasarımını Cihan Aşar’ın, kostüm tasarımını Nihal Kaplangı’nın yaptığı oyunun müzik direktörlüğünü ise Murat Bavli üstleniyor.

45