Gündem
29 Haz 2010 09:00 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:25

DENİZ BAYKAL'I KAHREDEN TELEVİZYON SANSÜRÜ!

Halk TV'nin kurulmasını o sağlamıştı. Şimdi o kanalda arşiv görüntüsü bile yasaklı.

CHP'nin yayın organı Halk TV, partideki yeni dönemle paralel olarak ilginç kararlar aldı. Baykal'a sıkı sansür uygulayan Halk TV, CHP eski liderinin arşiv görüntülerini de imha etti.
CHP'nin 22-23 Mayıs'ta yapılan kurultayına tek başına katılması ve tekrar genel başkan olması beklenirken, çıkan bir kasetle siyasi hayatı alt üst olan Deniz Baykal, bir dönem peşinden ayrılmayanlar tarafından tek tek siliniyor.

HALK TV'DE YASAKLI

Baykal'a en son operasyon ise CHP'nin kanalı olarak bilinen Halk TV'den geldi. CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın talimatıyla, Halk TV'de Deniz Baykal'a ekran yasağı geldi. Baykal'ın görüntülerini yayınlamayı Halk Tv'ye yasaklayan Sav, detay görüntülerde dahi ekrana getirilmesini istemiyor.

KIYAMETLER KOPTU

Baykal'ın kurulmasında büyük emek sarfettiği Halk TV'de, bir çalışan yanlışlıkla Baykal'ın görüntülerini yayına verince kıyamet koptu. Sade milletvekili olarak CHP grup toplantılarının yapıldığı salona girişi ve haberde detay görüntülerinin kullanılması televizyon yöneticilerinin ve Sav'ın tepkisini çekti. Televizyonda çalışan kameramanlara Deniz Baykal'dan detay görüntü alınmaması emri verildi. Arşivde bulunan Baykal'ın görüntülerinin kullanılması da yasaklandı. Haberler ve program jeneriklerinden de Baykal'ın görüntüleri çıkartıldı.