Magazin
24 Eyl 2014 13:04 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:45

Deniz Akkaya: Kafasından tuttum çıkardım, kızımı böyle doğurdum!

Kızı Ayşe ile kamera karşısına geçen Deniz Akkaya, samimi açıklamalarda bulundu.

Kızı Ayşe’yle bambaşka bir kadına dönüşen ünlü manken Deniz Akkaya, Marie Claire Kids dergisine kızı ile poz verdi. Ayşe'yi kendi kendine doğurduğunu söyleyen Akkaya, "Kızımın kordonunu bile kendim kestim" diyor.

İşte o röportaj...

"ÇOCUĞUMU MİAMİ'DE DOĞURDUM"

- Sizi şimdi 4,5 sene öncesine, yani hamilelik döneminize götürüyorum. Ayşe’yi beklerken hayat nasıldı?

Ayşe’yi beklerken her şey son derece güzeldi. Hamileliğim çok sorunsuz geçti. Normal doğum yaptım. Son iki haftada biraz reflü sorunum oldu ama o da bebeğin iyice büyümesiyle ilgiliydi. Beni çok rahatsız edecek boyutlara gelmedi. Hamileliğin son iki ayında Miami’de olduğum için açık havada bol bol yürüdüm. Ayşe doğduktan sonra da 2 ay orada kaldık. Emzirmelerimi bile hep açık havada yaptım. O yüzden doğayla aramız son derece iyi. Ayşe, hep doğayla barışık bir çocuk oldu bu yüzden.

"27 KİLO ALDIM"

- Hamileyken çok kilo aldınız mı peki?


27 kilo azsa az aldım, çoksa çok aldım. Sanırım çok aldım... (Gülüyor) Benim boyumda biri için bile fazla. Normal şartlarda bebekle beraber 20 kilo idealdi benim için. Son 7-8 kiloyu keyfe keder aldım aslında. Son haftalarda beyaz çikolataya karşı bir zaaf oluştu bende nedense ve biliyorsunuz çikolatalar arasında en zararlısıdır. İçinde tamamen yağ ve şeker var. Ama maalesef kaçamaklarımı bu şekilde yaptım. O bana çok kilo aldırdı. Şimdi de ara ara çikolata yiyorum ama bitter tercih ediyorum.



"EMZİRME SAYESİNDE İNANILMAZ KİLO VERDİM"
- Şu anda gayet fit görünüyorsunuz... 4,5 sene geçti gerçi ama o dönemde kilo vermek için neler yaptınız?


Türkiye’ye dönmeden önce, yani doğumdan sonraki ilk 1,5 ay, emzirme sayesinde inanılmaz kilo verdim. Geldiğimde vermem gereken sekiz kilo kalmıştı. Sonrasında da normal antrenman programıma döndüm. Spor ve doğru beslenmeyle eskisinden daha zayıf olduğumu söyleyebilirim. Sene 2014 olmuş, artık hanımların doğum kilosu gibi bir korkularının olmaması gerektiğini düşünüyorum. Artık üç çocuk doğurup da son derece fit olan anneler var.

"KENDİ KENDİME DOĞURDUM"
- Ayşe’yi ilk gördüğünüzde neler hissettiniz? Nasıl bir karşılaşma anıydı?


Benim doğum hikâyem biraz ilginçtir. Hâlâ görüştüğüm ve çok sevdiğim, gerçekten muhteşem bir doktorum var. Kendisi Amerikalı ama Türkiye’den de çok danışanı var. Normal doğumun mucizesine çok inanan ve anneleri de inandıran bir doktor. Doğum sırasında kızımın bir omzu ve kafası çıkmıştı yani artık benden ayrılmak üzereydi. Doktorum bana “Artık bundan sonrasını sen yapabilirsin, bana ihtiyacın yok. Çocuğunu kendin al, başka bir ten değmesin” dedi. Ben de Ayşe’nin kollarının altından tutup çıkardım ve kordonunu da kendim kestim. Ben çocuğumu kendi kendime doğurdum aslında. İnanılmaz ilginç bir deneyimdi. Bir de Ayşe doğduğunda hiç ağlamıyordu.



"AMERİKA'DA BEBEĞİ 18 SAAT YIKAMIYORLAR"
Ama bu durum da bana inanılmaz gelmişti. Çok şaşırmıştık ağlamadığını görünce. İlk önce bir göz temasımız oldu ve bana şaşkınlıkla bakan bir bebek gördüm. Sonra onu alıp tartmaya götürdüklerinde ağladı ilk kez. Amerika’da bebeği yaklaşık 18 saat yıkamıyorlar. Doğum yaptığınız yer de bir doğumhane değil, normal bir oda. O yüzden Ayşe doğduktan sonra hiçbir yere gitmedi. Yanımdan hiç ayrılmadı. Ve hemen emzirmeye başladım. O anlamda, ilk andan itibaren aramızda çok doğru bir ilişki kurulduğuna inanıyorum. Bebeğin sakinliği de bundan kaynaklanıyor. Ayşe’nin uyumlu, sakin, huzurlu, sıkıntı çıkarmayan, kendi kendine yetmesini bilen bir çocuğa dönüşmesinde bunun çok büyük etkisi olduğuna kesinlikle inanıyorum.