Magazin
08 Eyl 2013 13:10 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:38

DENİZ AKKAYA "AMAZON KRALİÇESİ" OLACAK!

Anne olduktan sonra sinema ve ekranlardan uzak kalan Deniz Akkaya, uzun süren sessizliğine iki tiyatro projesiyle son veriyor.

Daha önce birçok kez tiyatro oyununda rol alan ve baş­ta Ali Poyrazoğlu olmak üzere usta tiyatrocuların tam not verdiği  Deniz Akkaya, iki tiyatro oyununda birden yer ala­cak.

 Oyuncuların ‘er meydanı’ olarak tabir ettiği tiyatro sahnesinde kendisini ispatlayan Akkaya’nın yer alacağı ilk proje, Shekaspeare’in ünlü eseri ‘Bir Yaz Gecesi Rüyası­’ ola­cak. Ak­ka­ya, ço­cuk­la­ra özel ola­rak uyar­la­na­cak oyun­da Ama­zon kra­li­çe­si ‘Ti­ta­ni­a’­yı can­lan­dı­ra­cak. Öte yan­dan Ak­ka­ya ti­yat­ro­nun dua­yen isim­le­rin­den Gök­sel Kor­ta­y’­ın yö­net­ti­ği ‘Sen­de mi Ley­la­’ oyu­nun­da da baş­rol oy­na­ya­cak.

“TİYATROYLA HİÇBİR ŞEY KIYASLANAMAZ”

 Dört  yaşındaki kızı Ayşe’nin de tiyatroya ilgisi olduğunu söyleyen Akkaya, “Çocuklara tiyatro sevgisi aşılamak için emek harcıyorum. Tiyatro, dizi ya da sinema oyuncu­lu­ğu­na ben­ze­mi­yor. Si­ne­ma oyun­cu­lu­ğu çok da­ha pı­rıl­tı­lı ve ge­ri dö­nü­şü­mü çok hız­lı olan bir şey. Bir film­le Tür­ki­ye­’nin en bü­yük yıl­dı­zı ola­bi­lir­si­niz. Ama ti­yat­ro se­yir­ci­si iz­le­mek için emek har­cı­yor. Yap­tık­la­rı şey çok da­ha kut­sal.  Ti­yat­ro sah­ne­sin­de ken­di­mi hu­zur­lu his­se­di­yo­rum. Ti­yat­ro­yu yap­tı­ğı­mız hiç­bir ti­ca­ri iş­le kı­yas­la­ya­ma­yız. Ti­yat­ro ya­şam tar­zı ol­ma­lı­” di­ye­rek ti­yat­ro­ya ver­di­ği de­ğe­ri açık­ladı.

Gün boyu prova yapıyor

 İki tiyatro oyununun provasını aynı anda devam ettiren Deniz Akkata, mesaiye sabah 7’de başlıyor. Önce ‘Bir Yaz Gecesi Rüyası’nın provalarına katılan güzel oyuncu, ardın­dan da ‘Sen­de mi Ley­la­’ için sah­ne­ye çı­kı­yor. Ak­ka­ya, 1 ay da­ha sü­re­cek pro­va­la­rın ar­dın­dan ekim ayı so­nun­da iz­le­yi­ci kar­şı­sı­na çı­ka­cak.