Gündem
23 Haz 2015 00:16 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:40

Dengir Mir Mehmet Fırat'tan flaş iddia! Erdoğan Gül'ü aday gösterecek

11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün basın danışmanı Ahmet Sever'in kitabındaki 'Gül-Erdoğan kırılganlığıyla' ilgili ifadelerin ardından bir flaş iddia da HDP'li Dengir Mir Mehmet Fırat'tan geldi.

Ak Parti'nin kurucuları arasında yer alan ancak 7 Haziran'daki seçimlerde HDP'den Meclis'e giren Dengir Mir Mehmet Fırat, televizyonda katıldığı programda çarpıcı açıklamalarda bulundu. Samanyolu Haber kanalında konuşan Fırat, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'ın 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü aday göstereceğine dair bir iddia ortaya attı. İşte Fırat'ın açıklamalarından satırbaşları:

'GENEL BAŞKAN DEĞİŞİKLİĞİNE GİDİLECEK'

- Siyaset mühendisleri devreye girdi. Orta sahada bir parti kurulabilir diyordum. Bunun önüne geçmek için AKP içinde genel başkan değişikliğine gidilecek. Bu süreç içinde de 3 yıl yasağına takılan ama bir türlü siyasete doymayan benim gibi ak saçlılar yeniden siyasete dönecekler ve ondan istifade edecekler. Bunlar siyaset olmadan yaşayamayan insanlar.

'ADAYIM GÜL KARDEŞİM DEMESİ ŞOK YARATMAMALI'

- Şu anda AKP genel başkanlığı ve başbakanlık tartışma konusu. Son olarak yapılan Çiçek-Gül görüşmeleri nazara alındığında Abdullah Gül ve 3 dönemlikler bir şekilde yeniden bünyeye alınmak isteniyor. Gül'ün yapılacak bir kongrede bu kez Sayın Cumhurbaşkanının 'Benim adayım Abdullah Gül kardeşimdir" demesi şok yaratmamalı. Bu çekişme içinde nasıl bir koalisyon oluşur izleyeceğiz.

'ERDOĞAN MHP, DAVUTOĞLU CHP İLE KOALİSYON İSTİYOR'

- (Koalisyon pazarlıkları) Başbakan ile Cumhurbaşkanı arasında bu konuda görüş ayrılığı var. Erdoğan MHP ile koalisyon isterken, Davutoğlu CHP ile koalisyonu istiyor.

- Erken seçime gidilme kararı alınması durumunda bu en çok HDP'ye yarayacak. HDP oy patlaması yapabilir. Bana göre bir erken seçimde HDP yüzde 20'leri aşacaktır. Birileri sonucun değişeceğini zannediyorsa halk o oyuna gelmeyecektir.