Polemik & Kulis
28 Mar 2023 09:23 Son Güncelleme: 28 Mar 2023 11:26

Deneyimli muhabir ATV ile yolları ayırdı! 2008 yılından beri görevdeydi…

Turkuvaz Medya Grubu'na bağlı ATV’de flaş bir ayrılık gerçekleşti. 2008 yılından bu yana kanalda görev alan isim, veda ettiğini duyurdu.

Turkuvaz Medya Grubu'na bağlı ATV’den ayrılık haberi geldi. Işıl Açıkel, ATV ile yolları ayırdı. Deneyimli muhabir Işıl Açıkel’in eşi Ekrem Açıkel de geçtiğimiz haftalarda ekonomiye yönelik eleştirileri nedeniyle TGRT Haber’den ayrılmış ve Halk TV’ye transfer olmuştu.

“2008 yılında girdiğim ATV Haber Merkezi’nden bugün itibariyle ayrıldım” diyerek veda haberini duyuran Işıl Açıkel, sözlerine şöyle devam etti:

“Her son yeni bir başlangıç! Beraber büyüdük mesai arkadaşlarımla, aile olduk hepsiyle. Dostlara değil, kuruma veda benimkisi. Şimdi gelsin ailemle güzel günler!”

IŞIL AÇIKEL KİMDİR?

Işıl Açıkel, gönlündeki mesleği yapmak adına kazandığı bankacılık bölümünü okumak yerine 1998 yılında Hürriyet Gazetesi "şehir istihbarat" servisinde alaylı olarak işe başladı. Burada Nuran Çakmakcı ile birlikte gazetenin eğitim sayfasını hazırladı. Telifli çalıştığı için çıkartıldı. Ardından kısa bir süre kuruluş aşamasında tv8 haber merkezi'nde görev aldı. Sektördeki "212"siz güruha dahil olmamak düşüncesiyle şartları daha iyi olan Show TV haber merkezine geçti. "Gizli kamera" biriminde adım attığı haber merkezinde yaşam ve sağlık haberleri yapmaya başladı. 2000 yılında yaşanan anlaşmazlıklarla ayrılarak BRT'ye geçen Işıl Açıkel, burada da kanalın kapanması üzerine gelen teklifle TGRT haber merkezi'ne geçti. 2004 yılında sektör değiştiren Işıl AÇIKEL, kurumsal iletişimde görev aldı. 2006 yılında medyada yeni bir yapılanmayla birlikte Fox haber merkezi'nde çalışmaya başladı. Hem muhabirlik hem de haftasonu öğle bülteni spikerliği görevlerini yürüttü. 2008 yılında gelen transfer teklifiyle ATV haber Merkezi'nde göreve başladı. Burada hafta içi ve haftasonu öğle bülteni de sunan Işıl AÇIKEL, bugün itibarıyla kanalla yollarını ayırdı. Gazeteci Ekrem Açıkel ile evli olan ışıl AÇIKEL, Zeynep ve Deniz'in de annesi.