Kitap
15 Mar 2016 12:22 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:24

Deneyimli gazeteciden yeni kitap: Ahlak Islatan-Medya Hikayeleri

Gazeteci-yazar Nazım Alpman’ın yeni kitabı “Ahlak Islatan-Medya Hikayeleri” okuyucuyla buluştu.

Gazeteci-yazar Nazım Alpman’ın yeni kitabı “Ahlak Islatan-Medya Hikayeleri” okuyucuyla buluştu. Alpman’ın yeni kitabı, gerçekte olmayan, gazetelerde ve televizyonlarda geçen medya hikayelerinden oluşuyor. Gazetecilik adına yapılmış bir özeleştiri olarak da kabul edilebilecek hikayeler, Alpman’ın tabiriyle haberciliğin “maymunlaşma” dönemine denk geliyor.

Medyanın deneyimli isimlerinden gazeteci ve yazar Nazım Alpman’ın yeni kitabı “Ahlak Islatan-Medya Hikayeleri” gerçekte olmayan, gazetelerde ve televizyonlarda geçen medya hikayelerinden oluşuyor. Alpman’ın 40 yıllık mesleki birikimi ve güçlü gözlemlerinden süzerek kaleme aldığı kitaptaki hikayelerin hemen hepsi aslında sektördeki isimlere çok fazla “tanıdık” gelecek.

Ozan Yayıncılık'ın yayınladığı “Ahlak Islatan-Medya Hikayeleri” kitabı ağırlıklı olarak haber medyasından seçilmiş olmasına karşın, okurlara, iletişim alanının en gelişmiş kolu olan reklamcılık ve halkla ilişkiler dalından da örnek hikayeler sunuyor.

Alpman, kitabında 22 kısa hikaye ile bir solukta okuyucuya medyada olup bitenleri farklı özeleştirel bir üslupla veriyor.

Nazım Alpman kitabına ilişkin uzun cümleler kurmaktansa anlatmak istediğini şu cümle ile özetliyor: “Gazeteciler ne kadar ahlaklı olursa toplum da o kadar özgür olur!”

Babıali’de 40 yılını geride bırakan Nazım Alpman, farklı konu başlıklarında eserler üreten bir yazar olarak dikkat çekiyor. Alpman’ın diğer kitapları ise şunlar: Başka Dünyanın İnsanları Çingeneler (1992 ve 1997 Ozan Yay.), Gazetecilerin Şakası Olmaz (1998 Ozan Yay.), Sınırda Yaşayanlar Trakya Çingeneleri (2004 Bileşim Yay.), İnsan Yağmuru (2007 Ozan Yay.), Yüzyıllık Beykoz Hikayeleri (2008 Beykoz Belediyesi Kültür Yayınları), Anadolu'nun Elleri (2009 Halk Bankası Yayınları), Jules Verne'in Yolu (İstanbul 2010 Projesi), Evvel Zaman İçinde Beykoz (2009 Beykoz Belediyesi Kültür Yayınları) ve Hayatım Beykoz (2009 Beykoz Belediyesi Kültür Yayınları).