Gündem
21 Eyl 2011 13:16 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:49

DENEYİMLİ GAZETECİDEN ‘MEDYADA OLMA'NIN PÜF NOKTALARI

22 yıllık gazetecilik tecrübesini medya eğitimi yoluyla aktaran gazeteci-yazar Nilüfer Kas, yöneticilere röportaj yapmanın inceliklerini öğretiyor.

William Shakespeare bugün yaşıyor olsaydı, şöyle diyebilirdi: ‘Medyada olmak ya da olmamak… İşte bütün mesele burada!” Günümüzde başarılı bir iş kurmak kadar bunu kamuoyuyla paylaşmanın yolu medyadan geçiyor. Bu gerçeği bilen yöneticiler, siyasiler, profesyoneller tıpkı sporcular gibi gazetecilerin karşısına idmansız çıkmıyor. Çünkü medya kazasının yaratacağı itibar kaybını göze alamıyorlar. Medya önündeki isimlerin yaptıkları gaflar nedeniyle ortaya çıkan kriz örneklerini gören yöneticiler, gerçek röportaj deneyimiyle olası krizlerin önüne geçiyor.

22 yıllık gazetecilik tecrübesini medya eğitimi yoluyla aktaran gazeteci-yazar Nilüfer Kas, yöneticilere röportaj yapmanın inceliklerini öğretiyor. 4 yıldır verdiği eğitimlerde Nilüfer Kas’a sektörün önde gelen gazetecileri ve kameramanları da eşlik ediyor.

Kamera ve deneyimli gazeteciler karşısında canlı yayın deneyimi yaşayan yöneticiler, güçlü ve zayıf yönleriyle yüzleşip, geliştirmeleri gereken noktaları öğreniyorlar. Medya eğitimi içeriğinde medya sektörünün oyuncuları, farklı muhabir tarzları, gazetecilerle yüz yüze gelme hazırlığında yapılması gerekenler, medya başarısı için temel kurallar, yazı işleri masasında haberin nasıl seçildiği, röportaj oyununu kazanmak için yapılması gerekenler, muhabire asla söylenmemesi gereken sözler, işler kötüye gittiğinde atılması gereken doğru adımlar, medyada kriz kontrolü, gaf yapmamak için gösterilmesi gereken hassasiyet konuları yer alıyor.

Medya eğitimiyle ilgili ayrıntılı bilgi almak isteyenler Nilüfer Kas’ın www.medyadaolmak.com adlı web sitesini ziyaret edebilir.