Polemik & Kulis
27 Mayıs 2020 11:40 Son Güncelleme: 27 Mayıs 2020 11:54

Deneyimli gazeteci Medyaradar ailesine katıldı! Röportajlarıyla ses getirecek!

Türk medyasının deneyimli ismi Medyaradar’da okurlarıyla buluşacak.

1992-2019 yılları arasında TRT ekranlarında oldukça başarılı işlere imza atan Figen Balcı, Medyaradar ailesine katıldı.

Deneyimli gazeteci, ‘Figen Balcı ile Medyanın Yıldızları’ adlı köşesinde birbirinden renkli ve iddialı röportajlara imza atacak.

Balcı’nın röportajları kısa bir süre içinde okuyucuları ile buluşmaya başlayacak.

FİGEN BALCI KİMDİR?

7 Temmuz’da İstanbul’da doğdum. Bahçelievler Deneme Lisesi’nden mezun olduktan sonra 1987 yılında Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler fakültesinde üniversite eğitimine başladım ve 1991 yılında mezun oldum. 

1992 yılında TRT’nin açtığı genel sınavı başarı ile geçtim ve muhabir kadrosunda TRT Dış Yayınlar Dairesi Başkanlığı Türkiye’nin Sesi Radyosunda göreve başladım. Türkiye’nin Sesi Radyosundaki görevimin ardından TRT-INT haber editörlüğü, TRT-2 Haber editörlüğü, TRT Haber Merkezi Özel sorumlusu olarak görev yaptım. Bu esnada Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve çeşitli Bakanlıklarda özel haberler yapma fırsatım oldu.

1999 yılında TRT’nin Cumhuriyet Treni Projesi ile 15 gün Osmanlı’nın hüküm sürdüğü Balkan topraklarında her gün canlı yayınlar yaparak TRT 1 Ana Haber’e bağlantılar kurdum. Hepimizin milenyum olarak hatırlayacağı 2000 yılında TRT HABER kanalında kendi projem olan Sağlık Olsun Programı ile televizyon programı yapımcısı ve sunucusu olarak çalışmaya başladım. 13 yıl aralıksız olarak Sağlık Olsun ve Reçete isimleri ile sağlık programları hazırlayıp sundum.

TRT HABER, TRT GAP, TRT AVAZ’da yayınlanan programlar esnasında Türkiye ve dünyada sağlık ile ilgili en son gelişmeleri en yetkin ve en ünlü konuklarla ekranlara taşıdım. ABD’de çalışan ünlü Türk doktorları Prof. Dr. Kutluk Oktay, Prof. Dr. Gökhan Hotamışlıgil ve Prof. Dr. Gazi Yaşargil gibi çok değerli konuklarla program yapma fırsatım oldu. Öte yandan spor, sanat ve siyaset dünyasından isimleri de konuk aldığımız özel bölümlerde Timur Selçuk, Prof. Dr. İhsan Doğramacı gibi çok kıymetli isimler ile röportajlar yapma şansım oldu.

Toplum sağlığı ve kamu yararı gözeterek yaptığım programlar gerek izlenme oranları gerekse aldığı ödüller ile Türkiye gündeminde yer aldı.

TRT’deki görevimden 2019 yılında ayrılarak Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü’nde göreve başladım ve halen burada çalışmaktayım.

Çok sayıda sosyal sorumluluk projesinde koordinatör ve danışman olarak görev aldım.

Araştırmak, yeni yerler görmek, yeni kitapları keşfetmek ve her gün yeni bir bilgiyi öğrenmeye çalışmak hayatımın rutini içinde beni mutlu ediyor.

24 yıllık evliyim 23 yaşında Tıp Fakültesi 5’inci sınıf öğrencisi bir kızım var. Futbolda fanatizme karşıyım fakat taraftar olmaktan gurur duyduğum bir takımım var; Beşiktaşlıyım.