Gündem
18 Mayıs 2021 12:55 Son Güncelleme: 18 Mayıs 2021 18:02

Deneyimli gazeteci koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti

Gazeteci, yazar, eski İstanbul Tabip Odası basın danışmanı Adnan Genç, Covid-19 nedeniyle yaşamını yitirdi.

İstanbul Tabip Odası tarafından yayımlanan başsağlığı mesajında, “İstanbul Tabip Odası (İTO) eski basın danışmanı ve İTO Hekim Forumu dergisinin koordinatörü, gazeteci Adnan Genç’i COVID-19 sebebiyle kaybetmenin büyük üzüntüsünü yaşıyoruz. 1955 doğumlu Adnan Genç uzun yıllardır çeşitli haber sitelerine ve gazetelerine yazıyordu ve Hemşin Dergisi GOR’un kurucuları arasındaydı.  Doğa ve insan hakları savunucusu olan Adnan Genç’in “Çalışkan Kadınlar Ülkesi Hemşin”, “Solcunun Biri Bir Gün” isimli kitapları vardı. Sevgili arkadaşımızı geride bıraktığı güzel anılarıyla, sevgiyle ve özlemle hatırlayacağız.”ifadesi kullanıldı. 

İstanbul doğumlu olan gazeteci/yayıncı ve yazar olan Genç, dizgicilikten, yayın yönetmenliğine, serbest muhabirlikten gazete kurmaya değin pek çok görevlerde bulunmuştu. 

Adnan Genç'in cenazesi, salgın önlemleri kapsamında bugün öğlen Beylikdüzü Gürpınar Mezarlığı'nda toprağa verildi.

TGC'DEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Adnan Genç’in vefatının ardından bir başsağlığı mesajı yayınladı. Mesajda şu görüşler yer aldı:

“Mesleğimize uzun yıllar başarıyla hizmet eden Adnan Genç’in vefatını öğrenmenin üzüntüsü içindeyiz. Değerli meslektaşımızın ailesinin ve basın topluluğumuzun acısını paylaşıyor, başsağlığı ve sabır diliyoruz.”

Adnan Genç kimdir?

1953 yılında İstanbul’da doğdu. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’ni bitirdi. Gazeteciliğe 1986’da Milliyet Haber Ajansı’nda başladı. Akşam, Günaydın,  Evrensel, Özgür Günden, Birgün gazetelerinde çalıştı. Turnusol, Yeni 1 Medya, Enerji Günlüğü, İsveç’te Odak, Demokrat Haber, Bianet sitelerinde mesleğini sürdürdü. En son Medya Günlüğü internet sitesinde yazıları yayınlanıyordu.