Magazin
18 Mayıs 2015 09:01 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:34

Deneyimli gazeteci itiraf etti: Evet ben de eşcinselim!

İrlanda'nın önde gelen gazetecilerinden TV3 kanalı ekonomi editörü Ursula Halligan , ‘eşcinsel’ olduğunu açıkladı.

İrlanda, 22 Mayıs’ta yapılacak eşcinsel evlilik referandumuna hazırlanırken, ülkenin önde gelen gazetecilerinden TV3 kanalı ekonomi editörü Ursula Halligan (54), ‘eşcinsel’ olduğunu açıkladı.

Halligan, Irish Times için kaleme aldığı makalede, “Benim için ilk öpücük yoktu, nişan yoktu, düğün yoktu. Ve çok kısa bir süre öncesine kadar bütün bunların gerçekleşmesi için umudum da yoktu” dedi.

‘LİSE AŞKIM KIZ’
Katolik İrlanda’daki  toplumsal baskılar sonucunda, ‘tüm duygularını bastırmayı öğrendiğini’ söyleyen Halligan, lise yıllarında bir kıza âşık olduğunu fark ettiğinde kendine karşı homofobik duygular beslemeye bile başladığını belirtti. Ünlü gazeteci, “Kendi kafamın içinde homofobik birine dönüştüm. Utanç verici sırrımı mezara götüreceğime yemin ettim. Ve eğer bu referandum olmasa bunu yapabilirdim” diye yazdı.

‘HOMOFOBİ BİTER’
Halligan, “Katolik inancından biri olarak ‘evet’ oyu vermenin olabilecek en Hıristiyan davranış olduğuna inanıyorum” dediği makalesine şöyle devam etti: “İrlanda bu referandumda ‘evet’ derse, elde edilen sonuç evlilikten çok daha büyük olacak. Kurumsal homofobinin sonunu getirecek. Eşcinsellere buraya ait olduklarını ve insanca, sevgi dolu hayatlar yaşayabileceklerini gösterecek. Onların hayatlarını yaşamasına izin verin.”