Kültür Sanat
10 Haz 2021 11:19 Son Güncelleme: 10 Haz 2021 11:25

Deneyimli gazeteci 'Bir Cinayetin Aslı'nı yazdı! Bu kitap medya dünyasını sarsacak!

Deneyimli gazeteci Ercan Öztürk’ün uzun bir süredir beklenen kitabı sonunda piyasaya çıktı.

Gazeteci Ercan Öztürk’ün uzun bir süredir beklenen kitabı sonunda piyasada. Mankenler Kraliçesi Aslı Baş’ın 2010 yılında Bodrum Club Flipper otelindeki ölümünün arkasındaki sır perdesini aralayan “Bir Cinayetin Aslı” isimli kitap medya, spor ve magazin dünyasını sarsacak cinsten. Öztürk, kitabında bugüne kadar yayınlanmamış birçok belge, telefon kaydına yer verdi.

KİTAP NE ANLATIYOR?

Jandarmanın 2011 yılı itibariyle yaptığı teknik kayıtlara birçok gazetecinin ismi karıştı. Turizmci Ahmet Bayer’in özellikle Posta Gazetesi ve FOX TV’nin yayınlarından rahatsız olmasının ardından basın danışmanıyla yaptığı görüşmelerle medyayı nasıl dizayn ettikleri gün yüzüne çıktı. Ahmet Bayer, FOX’un sahibinin Amerikalı olması ve basın danışmanının söylediği “Halka yakın” demesinin ardından Doğan gurubunda kendisi aleyhinde yayın yapan kurumların yöneticileriyle iletişime geçer.

İşte o konuşmalar…

Ahmet Derya Bayer : Bahar hanım müsait misiniz?

B: Evet evet müsaittim Ahmet bey.

A.D.B : Şimdi Bahar hanım gazetelere tekrar baktım da şimdi bizim ele almamız gereken Posta ve Fox TV var yani!

B : Evet.

A:D.B: Posta çok abuk sabuk yazıyor. Bir de FOX TV çok abuk sabuk gösteriyor.

A..B: Evet.

İHA, DHA’YI ŞİKAYET EDİYOR

Yine Ahmet Bayer’in Bahar isimli basın danışmanıyla yaptığı konuşmaya ilginç bir konuşma daha takılır.  İhlas Haber Ajansı haberleri kendilerinin servis yapması için basın danışmanıyla iletişime geçer.

B: Şimdi  orada şöyle bir  gelişme oldu. Ben size onu anlattım mı anlatmadım. Beni IHA (İhlas Haber Ajansı) aradı. Bundan bir buçuk saat önce falan.  Ondan  sonra dedi ki  İHA Bahar hanım  dedi  şimdi  bu saate kadar  bütün  şeyler  ilişkiler  Doğan Haber Ajansı’yla. Eee şey arasında karşı taraf arasında kurulmuş bir durum var. Her ne kadar Doğan Haber Ajansı sizin de tarafınızda gözüküyormuş gibi olsa da orda dedi inanılmaz bir ilişki var ve açıkçası Aslı’nın ailesi Doğan Haber Ajansı’na haber kaynağı olmakla birlikte onun dışında başka hiçbir haber kaynağını görmüyor. Karşı taraf sadece Doğan Haber Ajansıyla ilerliyor.  Kaldı ki Doğan Haber Ajansı’nda Hürriyet gayet söylenilenleri aynen şey yapmış kullanmış

A.D.B:   Doğru doğru ama Posta’yı gördünüz değil mi? Bugün cinayet diye yayınladı. Onun için Posta’ya bizim çok ciddi bir kendimizi derdimizi anlatmamız lazım….

FOX’LA İLGİLENMEMİZ LAZIM

Ahmet Bayer tüm uğraşlarına rağmen FOX TV’nin haberlerine müdahale edemez. Yaptığı basın toplantısı sonrası bütün televizyonlar Ahmet Bayer’in konuşmasını ekranlara getirir ancak FOX TV Aslı’nın düşüşünün normal olmadığını ekranlara taşıyarak olayın cinayet olma ihtimaline yer verir. Bu durum Ahmet Bayer’i çıldırtır.

AHMET DERYA BAYER: Bahar hanım merhaba.

BAHAR : Merhaba Ahmet bey buyurun?

A.D.B :  Şimdi FOX TV’yi  seyrettik.

B : Hı!

A.D.B : FOX TV tamamen karşı  taraf lehine İşte. Ahmet  Bayer  böyle dedi ama bak  görüntü geldi Aslı’nın nasıl düştüğü işte asıl ortaya çıktı. Zaten savcı onun için tutuklamıştı diye bir haber vardı.

B: Hı!

A.D.B: Şimdi FOX TV kimin televizyonu?

B : FOX TV şeylerin,  Amerika’nın yani Türk değil.

A.D.B: Tamam yani FOX TV ile ilgilenmemiz lazım. Orada  onların çok ciddi bir şey var. Herhalde bağlantısı?

AYDIN DOĞAN’IN YEĞENİYLE KONUŞUYOR AYŞE ARMAN BODRUM’A UÇUYOR!

Özellikle Posta’nın yayınlarından rahatsızdı Ahmet Bayer. Tepeden işi çözmek istiyordu. Onun için de Aydın Doğan’ın yeğeni Bülent isimli şahısla arasında konuşma geçiyor. Bu konuşmada “Basın toplantısı yaptım. Bütün gazeteler benim verdiğim fotoğrafları, bilgileri nötr  ama Posta Gazetesi çok farklı kullandı” diye dert yakınıyor. Arabistan’da olan Bülent isimli şahıs da “Aydın Doğan olmaz ama kızlar olabilir” der. Bu görüşmenin ardından Ahmet Bayer’in basın danışmanı  daha sonra o dönemki Posta Genel Yayın Yönetmeni Rıfat Ababay ile iletişime geçer. Posta’dan Bayer’in basın danışmanına söylenen ise bilirkişi raporlarına göre haber yaptıkları söylenir. FOX TV ve Posta’dan istediğini alamayan Ahmet Bayer en büyük kozunu devreye sokar. Röportajlar kraliçesi Ayşe Arman “Merakından” soluğu Bodrum’da alıyordu. Bayer, DHA’nın Bodrum temsilcisi Yaşar Anter’i etki altına almak için de Ayşe Arman’ı kullanacaklarını itiraf eder.

A.D.B:. Ayşe Arman’ın yazısı çıkacak

B: İşte çokta güzel

A.D.B: Oldukça pozitif bir yazı çıkacak ondan sonra da Yaşar ı çağıralım

A.D.B : İşte sanıyorum oldu

B : Aynen öyle Yaşar zaten Ayşe ARMAN da Hürriyet te yazdığı için Yaşar’ın geçtiği haberlerde zaten onlara bağlı şeyin Ayşe ARMAN da biraz etki edecektir.

İKİ SAYFANIN PARASINI ÖDEMİŞ

Aslı Baş’ın eski sevgilisi Emir T. İle X bir şahısla yaptığı konuşmalar da mahkeme dosyasına girer. Emir T., konuşmada iki sayfalık röportaj için para ödendiğini söyler.

E.T: Hayır  Ben Ayşe’nin ... ben Ayşe’yi arayıp şimdi bunları söylesem ona desem ki bak yanlış yapmışsın tek taraflı işin işinden çıkamayacak şeyler var bana diyecek ki konuş

X: Anladın konuş diyecek yani hani ben olsam bende konuş derim

E.T : Ama bir gün  Ayşe Arman’a yani yaptığını da yaptığı da yanlış bu şekilde hani röportaj gibi değil ki o orta yapıyor o vuruyor. Yani zaten şunu söyleyeyim sana iki sayfa Ayşe ARMAN bir röportaj yapsa kaç bir sayfanın yarısı ya da bir sütun oluyor. Röportajları belli ki bu iki sayfanın parasını ödemiş bu adam anladın mı?

Aslı Baş’ın mahkeme dosyasındaki Ahmet Bayer ile Ayşe Arman arasında geçen çok sayıda konuşma Bir Cinayetin Aslı kitabında yeralıyor.

ASLI BAŞ KİMDİR?

Baş, 1978 yılında Eskişehir'de dünyaya geldi, Türk manken ve model olan Aslı Baş, 13 yaşında Antalya'da bulunan Esline Ajans tarafından keşfedildi ve katıldığı birçok yarışmada dereceler elde etti. 2003'te Antalya'da düzenlenen Miss Model of the World güzellik yarışmasında Türkiye adına yarışıp Mankenler kraliçesi seçildi. Bodrum'da iş adamı Ahmet Bayer'e ait kaldığı tatil köyünde 21 Temmuz 2010 tarihinde balkondan düşerek yaşamını yitirdi. Cenazesi Antalya'da defnedildi.

ERCAN ÖZTÜRK KİMDİR?

1976 yılında Ardahan’da doğdu. Mesleğe 1998 yılında Sabah Gazetesi’nde başladı. . 2001 yılına kadar burada polis muhabiri olarak görev yapan Öztürk, 2002 yılında Akşam Gazetesi’ne geçti. Burada önce adliye muhabirliği daha sonra da özel haber muhabirliği yapmaya başlayan Ercan Öztürk, 2020 yılında yeni bir maceraya adım atarak TV100’e geçti. Öztürk burada da Teknik Takip isimli programa dosya haberler yapıyor.