Polemik & Kulis
25 Şub 2022 12:55 Son Güncelleme: 25 Şub 2022 13:01

Deneyimli ekran yüzü Habertürk TV ile yollarını ayırdı! ‘Herkese böyle vedalar nasip olsun’

Deneyimli ekran yüzü, Habertürk’le yollarını ayırdı. Haberi sosyal medya hesabından duyuran isim, “Herkese böyle vedalar nasip olsun” dedi.

Habertürk TV'nin deneyimli ekran yüzlerinden Ceren Bektaş, kanalla yollarını ayırdığını duyurdu. Bektaş, yaklaşık 6 yıldır kanalda görev alıyordu.

‘HERKESE BÖYLE VEDALAR NASİP OLSUN…’

Veda mesajını sosyal medya hesabından yayınlayan Ceren Bektaş, “6 yıldır görev yaptığım Habertürk TV’den ayrıldım. Ve ne kadar çok sevildiğimi bir kez daha gördüm. Herkese böyle vedalar nasip olsun, dilerim. Başta baba gibi gördüğüm Kenan Tekdağ’a, bir parçası olmaktan hep gurur duyacağım Ciner Medya Grubu ailesine, canım çalışma arkadaşlarıma ve tabii ki siz değerli izleyicilerime desteğiniz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yeni projelerde görüşmek üzere” ifadelerini kullandı.

İşte o paylaşım…

CEREN BEKTAŞ KİMDİR?

Ceren Bektaş Atuk, 7 Mart 1980 tarihinde Ankara'da dünyaya geldi. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarif Coğrafya Fakültesi Paleoantropoji bölümü mezunudur. 18 yaşında TV 8'de staj yapmaya başlayan Bektaş, burada program asistanlığı, montaj, muhabirlik ve seslendirme yaptı. İki yıl boyunca stajına devam ederken diğer yandan ise eski TRT spikeri İsmet Bayhan'dan özel diksiyon dersleri aldı.

Ecder Akışık, Jülide Gülizar, Rahmi Aygün, Aytaç Kardüz, Murat Atak, Cemile Kutgün, Mesut Ertugay'ın olduğu Ankara Dialog Anlatım ve İletişim merkezinde etkili konuşma, spikerlik-sunuculuk dersleri almıştır.Sonrasında özel bir görüntüleme merkezinde, halkla ilişkiler müdürlüğü yaptı. Tiyatro sanatçısı Mehmet Çepiç’in sunduğu, TRT 1’de yayınlanan çocuk programı “Yaz Oyunları”nda yardımcı sunuculuk yaptı.2004 yılında profesyonel olarak KANAL B’de meslek hayatına başlayan Ceren Bektaş, KANAL B’de Ana Haber, Öğle Haber Kuşağı (5 buçuk saatlik canlı yayın), Sabah Haberleri, Gece Bülteni sundu. Ceren Bektaş 2007 yılında kuruluş aşamasında da yer aldığı ATA TV’ye transfer oldu. İki sene sonra ATA TV iflas edip kapanınca Halk Tv’de çalışmaya başladı.2009 yılında Halk TV'den de ayrılarak İpek Medya Grubuna geçmiş ve Kanal Türk'ün kanalı olan Bugün TV'de "Bugün Hafta Sonu" isimli programı sunmuştur.

2010 yılında Bugün Tv’de Cumartesi-Pazar günleri 9-13.00 saatleri arası yayınlanan 4 saatlik canlı yayın maratonu “BUGÜN HAFTA SONU” programını hazırlayıp sundu.Kanal B’de yer alan Hariciye Kliniği, Ata TV’de yer alan Gün izi, Halk Tv’de yer alan Diplomaside Görünüm, Bugün TV’de yer alan Bugün Haftasonu ve Son Durak gibi birçok programda sunuculuk yaptı. 2008 yılında Korhan Gür ile evlenen Ceren Bektaş daha sonra ise boşanmıştır.2016 yılında Habertürk kanalına geçiş yaptı. Habertürk televizyon kanalında, Haftaiçi her gün 06.00-09.00 saatleri arasında yayınlanan Gün Başlıyor isimli günlük bir programın sunuculuğunu yaptı. 41 yaşındaki Ceren Bektaş, İngilizcenin yanı sıra, başlangıç seviyesinde İspanyolca bilmektedir.

Haber dışında ayrıca, paramotorla uçma, poligonda atış, çarptınız, köpekbalıklarıyla yüzme, dalış, at binme, dans gibi deneyimlerini izleyicilerle paylaştığı adrenalin dolu programlar da hazırlayıp sunan Ceren Bektaş, sektöre genç profesyoneller yetişmesi adına birçok eğitim kuruluşu ve diksiyon kurslarında spikerlik ve sunuculuk eğitimi verdi.

Ceren Bektaş, 7 Ocak 2019 tarihinde iş adamı Gökçe Atuk ile evlendi. 2020 yılında hamileliği nedeniyle Akşam Haberleri'nin sunuculuğunu Veyis Ateş'e devretti. Daha sonra Veyis Ateş'in kanaldan istifasının ardından yeniden Akşam Haberleri'ni sunmaya başladı. 

Ceren Bektaş Atuk'un Ateş adında bir oğlu bulunmaktadır.