Polemik & Kulis
16 Ağu 2021 14:12 Son Güncelleme: 16 Ağu 2021 16:53

Deneyimli ekonomi gazetecisi hangi kanalla anlaştı?

Deneyimli ekonomi gazetecisi Melis Kobal'ın yeni adresi belli oldu. Ödüllü gazeteci, 'Sabah Ekranı' programıyla ekranlara dönüş yapacak. İşte, Kobal'ın adresi...

Ekotürk 'Sabah Ekranı', deneyimli ekonomi gazetecisi Melis Kobal'a emanet...

London School of Economics 'Avrupa Politik Ekonomisi’ Yüksek Lisans(Burslu), Bahçeşehir Üniversitesi ‘AB İlişkileri’ Yüksek Lisans(Burslu), Bahçeşehir Üniversitesi Uluslararası İlişkiler(Burslu) mezunu olan Kobal, meslek hayatına 2001'de NTV Haber Merkezi'nde muhabir olarak başladı.

2005-2011 yıllarında CNBC-e’de muhabirlik yaptı,programlar hazırladı. Kriz döneminde yaptığı ‘Krize Direnen Kentler 'programıyla Ekonomi Gazetecileri Dernegi tarafindan ‘En İyi TV Gazetecisi Ödülü'nü aldı.

Bir dönem CNBC-e'nin Londra muhabirliğini de yapan Melis Kobal, 2008’de ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından ‘Geleceğin Genç Lideri’ seçilerek ABD'de eğitim aldı.

2011'de Al Jazeera Türkiye ile anlaştı. Kanalın Doha'daki merkezinde ekonomi bölümünde de ekonomi ve enerji ile ilgili haberlere de imza atan Kobal, bir süre Cine5 ekranlarında yayınlanan 'Benim Param' programını hazırlayıp sunmuştu. 2015'te CLK Enerji Kurumsal İletişim Direktörü olan Kobal, sonrasında Akfen Holding Kurumsal İletişim Direktörü olarak görev yapmıştı.