Politika
05 Ara 2022 13:03 Son Güncelleme: 05 Ara 2022 13:03

Demokrat Partili başkandan dikkat çeken çıkış! ‘Bu millete tekrar demokrasi getireceğiz…’

Demokrat Parti’nin İstanbul İl Başkanı Ekrem Eray Arda, yaklaşan seçimlerle ilgili dikkat çeken bir çıkışta bulundu ve “Bu millete tekrar demokrasi getireceğiz” dedi.

Altılı Masa’nın üyelerinden Demokrat Parti’nin İstanbul İl Başkanı Ekrem Eray Arda, partisinin Esenyurt İlçe Kongresi’nde yaptığı konuşmada partililere seslendi

“Kimse kendini seyirci konumuna yazmasın. Artık sadece 25 yıl önce nerede olduğumuzu değil, 8 ay sonra nerede olacağımızı da düşünün ve ona göre hareket edin” diyen Arda, sözlerine şöyle devam etti: “Bu millete tekrar demokrasi getirmek için çıktığımız bu yolda, hiçbir arkadaşımızı hiç kimseye kaptırmayacağız. Demokrat Parti’nin kaybedecek bir evladı dahi yok.”

Ekrem Eray Arda’nın Kongre’de yaptığı konuşmadan öne çıkanlar ifadeler şöyle:

Kongrelerimizle seçim kabinemizi oluşturduk. Bir büyük mücadeleye giriyoruz. Bu mücadelede muzaffer olmamız için herkes sahada nerede duracağını, ne yapacağını bilmeli. Hem de çok iyi bilmeli” dedi.

Bu mücadele bir futbol maçı değil, dolayısıyla kimse kendini seyirci konumuna yazmasın. Bu kongrelerde seçilen arkadaşlarımızın isimlerini makam odalarına değil, mücadelede en ön saflara yazdırdıklarını kimse sakın unutmasın. En önde çarpışacak isimleri belirliyoruz kongrelerimizde.

Bu isimler öyle güzel güzel koltuklara oturup keyif yapamayacaklar maalesef, Türkiye’de siyaset yapıyoruz. Bu isimler hedef olacaklar, nefes alsalar televizyon kanallarında laf yiyecekler. Bunları göz korkutmak için söylemiyorum değerli arkadaşlar. Şunu söylemek istiyorum, Ben parçalansam da olur, arkamdakilere bir şey olmasın” diyerek kendini arenada aslanların arasına atan bu isimlerin arkasında durmak, hele ki böyle bir atmosferde, milli vazifedir demek istiyorum.

Bu millete tekrar demokrasi getirmek için çıktığımız bu yolda, hiçbir arkadaşımızı hiç kimseye kaptırmayacağız. Demokrat Parti’nin kaybedecek bir evladı dahi yok.

Samimi olarak söylüyorum, siyasi bir dönüşüm olacaksa, ben en büyük potansiyeli Esenyurt’ta görüyorum. Esenyurt’taki bu dinamiği yönetmek, buradaki rüzgarı yelkenlerimize doldurmak hepimizin vazifesidir. Burayı şehrin dışı olarak görmekten çıkarıp şehrin kalbi haline getirmek sizin elinizdedir. Bunun için gereken emeği vereceğinize inancım tam. Sizlere güveniyorum. Unutmayın, bugüne bakıp kederlenmek yerine yarını düşünüp gayretlenmek ancak akıllı insanların yapacağı iştir. Biz bu milletin aklıyız, kalbiyiz; eliyiz ayağıyız. Olmak da zorundayız, çünkü bugünü gayretsiz geçirenler yarını pişman yaşamaya mahkumdurlar. Biz koşuyoruz ki pişman olmayalım. Biz koşuyoruz ki bu memlekete bunları yapanlar yarın pişman olsunlar. Allah bu çabaların karşılığını verecektir, inanıyorum. İnanın.

Bizim içimizde ateş yanıyor dedik. Bizim hedeflerimiz büyük. Biz demokrat ve kalkınmış bir Türkiye istiyoruz. Lafın gelişi değil, gerçekten güçlü bir Türkiye istiyoruz. Çocuklarımızın geleceğinden kaygılanmadığımız, sokaklarında huzur olan, her mahallesinin müreffeh olduğu, üreten ve adil bir şekilde bölüşen bir Türkiye istiyoruz. Yolumuz uzun, yolumuz zorlu. Ancak korkmayacağız, biz böyle gördük.

Demokrat Parti, değerli arkadaşlarım, Türkiye’nin ortak paydasıdır; 83 milyonun her bir ferdinin kendinden bir şeyler bulabileceği ortak bir değerimizdir. Demokrat Parti bugün iktidar adayıdır, Millet İttifakı’nın ilk üyelerindendir, 6’lı masanın temel bileşenidir. Artık sadece 25 yıl önce nerede olduğumuzu değil, 8 ay sonra nerede olacağımızı da düşünün ve ona göre hareket edin.

‘İSTANBUL’UN KAZANILMASINDA TEMEL ROL OYNADIK’

2019’da İBB seçimlerinin kazanılmasında temel bir rol oynadıklarını kaydeden Arda “Bugün Sayın İmamoğlu’yla birlikte mesai yapıyoruz. Vatandaşımızın derdini direkt çözebilecek konumdayız ve çözüyoruz da hamdolsun. Bunları sokakta mutlaka dillendirelim. Böyle bir partinin temsilcisi olarak sokaklarda geziyoruz, bunu asla unutmayalım. Esenyurt’un tamamını, İstanbul’un 16 milyonunu kucaklayacak gönül, hizmet aşkı bizde var. Unvanı olsun olmasın, “Ben Demokrat Partiliyim”, “Ben demokratım” diyen herkesin bu memleket davasına yapacağı bir katkısının olduğuna can-ı gönülden inanıyorum.