Politika
10 Tem 2023 13:42 Son Güncelleme: 10 Tem 2023 13:46

Demokrat Parti’den DEVA’ya grup şartı! ‘Tartışmaya açılabilir ancak…’

Kulislerde DEVA Partisi’nin, CHP’den 5 milletvekili transferi ile grup kurma ihtimalini de göz önünde bulundurduğu ve bu seçeneklerle ilgili nabız yokladığı iddia edilse de DEVA’lı üst düzey yetkili iddiayı yalanladı.

Saadet Partisi ile Gelecek Partisi’nin TBMM’de grup kurmasının ardından gözlerin çevrildiği DEVA Partisi’nin, Demokrat Parti (DP) ile görüştüğü iddialara kulislere yansırken, DP’den “Ancak, 78 yıllık geleneğe sahip partimizin çatısı altında düşünülürse, tartışmaya açılabilir” açıklaması geldi.

Milletvekili genel seçimlerine CHP listelerinden giren Saadet Partisi ile Gelecek Partisi, bir araya gelerek Meclis’te grup kurma kararı alırken, gözler de bir yandan Meclis’te 15 sandalyesi bulunan DEVA Partisi’ne çevrildi. Kulislerde, DEVA Partisi’nin, 3 milletvekiline sahip Demokrat Parti ile görüşmelere başladığı ve İyi Parti’den de 2 milletvekili transferi ile toplam 20 milletvekiline ulaşarak Meclis’te yeni bir grup daha kurulabileceği iddiaları gündeme geldi.

DEVA, NABIZ YOKLADI İDDİASI

T24’te yer alan habere göre kulislerde DEVA Partisi’nin, CHP’den 5 milletvekili transferi ile grup kurma ihtimalini de göz önünde bulundurduğu ve bu seçeneklerle ilgili nabız yokladığı iddia edilse de, DEVA Partisi’nden üst düzey bir yetkili, şu aşamada Demokrat Parti ile bu konuda bir görüşme trafiğinin bulunmadığını belirtti. Aynı yetkili, CHP’den 5 milletvekili transferi ile grup kurma seçeneğinin de masada bulunmadığını dile getirdi.

“OLMAZSA OLMAZIMIZ, DP ÇATISI ALTINDA OLMAKTIR”

Öte yandan DP’li üst düzey bir yetkili de benzer bir şekilde henüz DEVA Partisi ile bir görüşme gerçekleştirmediklerini ifade etti. DP’li yetkili, partinin 78 yıllık tarihine dikkat çekerek, şu ifadeleri kullandı:

“Böyle bir zemin oluşabilmesi için başta 78 yıldır ülke siyasi tarihinde defalarca iktidar olmuş, merkez sağın gerçek geleneği olan Demokrat Parti çatısı altında bir birliktelik düşünülürse tartışmaya açılabilir. Ama olmazsa olmazımız Demokrat Parti çatısı altında olmaktır. Bu konuşulanlar, şu anda sadece ve sadece söylentiden ibarettir.

“YEREL SEÇİMLERE YOĞUNLAŞMIŞ DURUMDAYIZ”

Şu anda çok yoğun bir şekilde ülkedeki değişime ve içinde bulunduğumuz ekonomik koşulları da göz önüne alarak yerel seçimlere yoğunlaşmış durumdayız. 81 ilde kendi adaylarımızla yerel yönetimlere hazırlanmak için çalışmaları başlattık. Biliyoruz ki, 2024 yerel seçimlerinde partimiz, tıpkı 2019’da olduğu gibi başarısının üstüne başarı koyarak ilerleyecektir.”

CEMAL ENGİNYURT, İSTANBUL ADAYI MI?

Aynı yetkili DP İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt’un İstanbul’dan Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olacağı iddiaları ile ilgili de şunları söyledi:

“Demokrat Parti’nin her bir ferdi, belediye başkanlığının doğal adayıdır. Kaldı ki, Cemal Enginyurt toplumda karşılığı olan hem yerelin, hem ülke genelinin sorunlarına hakim bir milletvekilimizdir. 600 milletvekili arasında sahada en çok olan, toplumun tüm başlıklarına duyarlı olan bunlarla ilgili de çözüm önerilerine sahip olan milletvekilidir, kuvvetli de kadroları vardır. Neden olmasın?”