Gündem
28 Eki 2015 15:54 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:08

Demirtaş'tan Bugün TV'ye ziyaret: Parti binalarımız da böyle basıldı!

Hdp Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İpek Medya Grubunun Mecidiyeköy'deki merkezini ziyaret etti.

Ziyaretinin ardından habercilere açıklamalarda bulunan Demirtaş, "Medya üzerindeki baskının katmerleştiği, mafyavari usullerin aleni bir şekilde hayata geçirildiği çok acı bir olayla karşı karşıyayız" dedi.

Demirtaş,"Yargı her zaman doğru karar almayabilir. Hukuk her zaman doğru işlemeyebilir. Ama alınan yanlış kararları uygularken bu kadar pervasızca, bu kadar zora dayalı uygulamaya giderseniz, sizin hükümet olarak iktidar dışında hiçbir şeye dayanmadığınızı gösterir. Bu uygulamanın derhal kaldırılması lazım. Kanalı basmak, gazlamak, coplamak bunların hangi hukukta yeri var anlamakta zorluk çekiyorum" dedi.

"GASPTIR BU"

Kayyum kararının bu şekilde uygulanamayacağını söyleyen Selahattin Demirtaş, "Bu aleni bir şekilde basına darbeyle el koymaktır. Mala, mülke el koymaktır. Gasptır bu. Bunu yapamazsınız. Hükümet çıkıp milletin malına mülküne el koyamaz. Ortada hiçbir mahkeme kararı olmadan bu şekilde gasp yapamaz. Sonuç itibariyle burada bir tv kanalı var, yayın yapıyor. RTÜK var. Çok karşı olmamamıza rağmen bu tür denetimleri RTÜK yapar. Yayında bir aykırılık varsa RTÜK denetler. RTÜK'e şikayet edersiniz, yayın ilkelerine aykırı davranıyorsa, RTÜK gereğini yapar" diye konuştu.

"ONLARA DA ZAMANINDA YAPILDI"

Benzer uygulamaların bu karara imza atanlara karşı da zamanında yapıldığını söyleyen HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Kendilerine yapıldı. Şuanda bakanlar kurulunda olan, AKP yönetiminde olan hatta Cumhurbaşkanlığı makamında oturan kişiler şunu bilmiyorlar mı'Defalarca size yapılmadı mı aynısı'Sonuç alındı mı'Yapanlar sonuç aldı mı'Hayır. Siz de sonuç alamazsınız. Daha beterini yapmaya çalışıyorsunuz. Sonuç alamazsınız, kendinizi bitirirsiniz. Deseniz ki, 'Biz zaten kendimizi bitirmek için yapıyoruz' eyvallah,. Siyasi olarak da kendi kuyunuzu kazıyorsunuz. Bize hukuksuzluk yapıldığında sesimizi duyuracağımız bir medya gücümüz yoktu. Şimdi aynısını başka gruplara yapıyorlar .Biz sessiz kalmıyoruz, kalmayacağız. Amasız, ancaksız gerekçe üretmeden bu hukuksuzluğa karşıyız. Biran önce bu polis ablukasının kaldırılması lazım. Kanalın kendi faaliyetlerini rahatlıkla yürütebilmesi lazım. Toplumun da bu konuda duyarlılık göstermesi lazım. Bize mazlumların, mağdurların, ezilenlerin dayanışması gerekiyor. Demokrasi böyle birşeydir. Ülkemizi el birliğiyle daha huzurlu, hukukun hakim olduğu günlere taşımak zorundayız" diye konuştu.

"1 KASIM ÇOK ÖNEMLİDİR"

"Bu uygulamalar sebebiyle AKP'ye oy veren seçmeni suçlamamak gerekir" diyen Demirtaş,"Düşmanlaştırmamak lazım. Bu kamplaşmayı derinleştirir. Bu bir grup elit AKP yönetici tayfasının hatasıdır. Bunlar da hukuk karşısında günü gelir hesabını verirler. Önümüzde seçim var. Bunun biraz seçime dönük bir hamle olduğu anlaşılıyor. Bizim de sesimizi önümüzdeki 2-3 gün içinde topluma ulaştırmamız zor olabilir. Seçim günü sesimizi size duyurmamız zor olabilir. Ama şunu yapın; Sandık başına gidin ve mutlaka oylarınıza sahip çıkın. 1 Kasım çok önemlidir. Bütün bu hukuksuzlukları bitirecek bir küçük mühür bize verecekler. Onda evet yazıyor. Onu doğru yere basarsanız, o hukuksuzlukları giderecek yeni bir alternatif ortaya çıkarabilirsiniz" şeklinde konuştu.