Gündem
07 Haz 2015 10:09 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:38

Demirtaş'ın "paçavra" diye fırlattığı gazetelerden cevap geldi!

HDP lideri S elahattin Demirtaş'ın Sancaktepe mitinginde fırlattığı gazeteler bugün Demirtaş'a cevap verdi.

HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ın Sancaktepe mitiğinde Diyarbakır'daki patlama haberine yer vermediği ve kendilerini hedef gösterdiği iddiasıyla fırlattığı 5 gazetelerden Star ve Yeni Şafak suçlamalara yanıt verdi.

Demirtaş, Sabah, Takvim, Yeni Şafak, Star, Akşam, Güneş gazetelerinin manşetlerini okuyarak yere attı.

PKK'YA HEDEF

Diyarbakır'da iki kişinin öldüğü patlamaya ilişkin tek satır geçmedi dediği gazetelerden yanıt geldi. Söz konusu gazeteler, haberi ilk sayfadan ve verdiklerini belirterek, Demirtaş' yalancılıkla suçlayarak kendilerini PKK'ya hedef gösterdiğini söylediler.





STAR: UTANMAZ YALANCI

Demirtaş'ın "saldırıyla ilgili haber yok" dediği Star gazetesi bugün, "Utanmaz yalancı" başlığıyla yanıt verdi. Manşetin hemen altında "Diyarbakır'da sandığa bomba" başlığıyla haberi verdiklerini belirten gazete, haberde "Ayrıca daha önce HDP seçim bürolarında patlayan bombaları DHKP-C’nin koyduğu, bunun da delillerle ispatlandığı yazıyordu. Belli ki bu vurgudan rahatsız olan Demirtaş, kocaman başlıkla verilen haberi yok sayarak, açıkça yalana sarıldı." ifadelerine yer verdi.

YENİ ŞAFAK: SAYGISIZ

Yeni Şafak gazetesi ise Demirtaş'a tepkisini "Saygısız" başlığıyla gösterdi. Haberin "Seçim öncesi provakasyon" başlığıyla sürmanşetten verildiğini yazan gazete, HDP liderini teröre hedef göstermekle suçladı.

Yeni Şafak Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, Karagül twitter hesabından şunları kaydetti: Gazetelere paçavra diyen, yerlere atan Demirtaş'ın psikolojisi iyice bozulmuş... Terbiyesizlik bu! Yeni Şafak'ı ve diğer gazeteleri yere atan saygısız adam, senin elin kalem tutmaz. Biz biliyorduk da sen bir kez daha gösterdin. Demirtaş'ın bugün gazetelere yönelik terbiyesizce tavrının Türkiye'nin siyasi tarihinde başka bir örneği yoktur. Ne yani Demirtaş, gazetelerimizi PKK'ya hedef mi gösteriyorsun, gazete binalarını mı kurşunlatacaksın! Biz Diyarbakır haberini 1. sayfadan girdik. Seçim öncesi gerilim tırmanmasın diye çok büyütmedik. Demirtaş'ın bu çirkin tavrını kınıyorum."