Gündem
17 Tem 2014 10:05 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:27

Demirtaş TRT kamerasına dönüp saydırdı: Bak kardeşim bir daha anlatayım...

Selahattin Demirtaş'tan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde adaylara eşit yer vermemekle eleştirdiği TRT'ye ilginç tepki...

Cumhurbaşkanı adayı ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Bursa'nın Osmangazi ilçesi Zekai Gümüşdiş Mahallesi'nde düzenlenen açık hava toplantısında konuştu. TRT'nin adaylara eşit yer vermediği yönündeki eleştirilerine devam eden Demirtaş TRT kamereasında döndü ve "Ben senden ricada bulunmuyorum, vatandaş olarak hakkımı istiyorum." diyerek çarpıcı bir tepki gösterdi.

"TRT GENEL MÜDÜRÜNE SESLENİYORUM"

"Şimdi, günlerdir TRT'ye çağrı yapıyorum. Günlerdir, devletin, yani halkın parasıyla kurulmuş devletin kanalına çağrı yapıyorum ve seçim kampanyası başladığından beri 'bu adaletsizliği durdurun' diyorum. Şimdi elimizde son bir haftanın rakamları var, yine beni yayınladıkları kadar Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu'na da aşağı yukarı aynı süre vermişler ama neredeyse ikimizin 10 katı kadar öbür adayı yayınlamışlar. Bir kez daha TRT'ye, Genel Müdürlüğüne, müdürüne, yöneticilerine sesleniyorum; eminim ki izliyorsunuz, belki sesimi de duyuyorsunuz. "

"BAK KARDEŞİM BİR DAHA ANLATAYIM!"

"Bak kardeşim bir daha anlatayım, kameraya bakarak anlatayım TRT kamerasına, burada bak yağmurun altında basın emekçisi kardeşlerim canla başla çalışıyor, onlar da emeğinin hakkıyla görevini işini yapıyor. Buradan o yayını sana gönderiyor, yayınlaman için sana ulaştırıyor. "

"RİCA ETMİYORUM HAKKIMI İSTİYORUM"

"Sen bir devlet kurumu olarak Başbakan'ı 15 saat, 150 saat, günde 15 saat bazen 6 kanalda toplamda yayınlayıp, 150 saat yayın yapıyorsan diğer adaylara da eşit davranmak zorundasın çünkü bu bizim için bir minnet, rica değil, bu, Anayasa'da sana verilmiş bir görevdir. Sen bir kamu görevlisi olarak buna mecbursun. Ben senden ricada bulunmuyorum, vatandaş olarak hakkımı istiyorum."

"TRT SİZE AİLEDEN MİRAS KALMIŞ ÖZEL TV DEĞİL"

"Yine hem RTÜK Başkan Yardımcısı hem de TRT Genel Müdürü'ne yine buradan sesleniyorum; 'Tayyip Erdoğan'ı dünyaca ünlü bir lider olduğu için daha fazla yayınlamak zorundayız' demişsiniz. Kendisinin dünyada neyle ünlendiğini biliyor musunuz? O halde aklınızı başınıza alın. TRT size ailenizden miras kalmış özel televizyon kanalı değil."

BUGÜN VARSINI YARIN YOKSUNUZ

"Bugün varsınız yarın yoksunuz. Bu halkın hakkını yemekten vazgeçin, Başbakan 150 saatse bizim de 150 saat olacak. İnanın ki korkudan yayınlayamıyorlar, bu gerçekleri Karadeniz, Ege, Trakya duymasın diye korkudan bizi yayınlamıyorlar. Peki bu yalanları nereye kadar ne zamana saklayacaklar. Siz Trakya'ya sesimiz gitmesin diye yayın yapıyorsunuz ama ben Trakya'ya gideceğim. Ne olacak şimdi?. Sesimiz, soluğumuzu, bütün çözüm önerilerimizi ve bu alanlardan topladığımız bütün kardeşlik mesajını alıp Türkiye'nin dört bir tarafına götüreceğiz."