Gündem
21 Tem 2015 02:08 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:44

Demirtaş o gazetelere ateş püskürdü: '30 ölü var ama onların derdi başka!’

Suruç'ta 30 kişinin hayatını kaybettiği saldırı sonrası HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş Twitter'dan yandaş medyaya yüklendi.

Suruç'ta 30 kişinin hayatını kaybettiği saldırı sonrası HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş Twitter'dan 'havuz medyası' olarak bilinen yayın organlarına yüklendi.

Katliam sonrası yaptığı açıklamayı, hükümete yakın 5 gazetenin "Demirtaş'tan tehlikeli çağrı" başlığıyla haberleştirdiğini hatırlatan Selahattin Demirtaş,  "Aynı dakikada aynı manşetle çıkan isimleri ayrı 5 yayın organı. 30 ölü var ama onların derdi başka" diye yazdı.

"BUNLARI OKUMAYIN"

AKP'nin kendini sorgulamaya medyasından başlaması gerektiğini aktaran Demirtaş, "Bu medya, AKP zayıflamasın, kendi para muslukları da kapanmasın diye ülkeyi ateşe vermekten çekinmeyenlerin sesidir. Bunları okumayın, inanmayın, aldanmayın. Bunlara rağmen demokrasi adalet ve BARIŞ olacak ülkemizde." dedi.

DEMİRTAŞ NE DEMİŞTİ

Suruç'taki saldırıyla ilgili olarak açıklama yapan Demirtaş, güvenlik açığı olduğunu ifade edip, "halkımız, siyasi kurumlarımız, sivil toplum örgütleri, belediyeler, meslek örgütleri gibi bütün toplumsal yapılar kendi güvenlik tedbirlerini de geliştirmelidir" demişti.

Bu açıklamayı "silahlanma çağrısı" olarak yorumlayan hükümete yakın 5 gazetenin internet sitesi, açıklamayı aynı başlıkla verdi.