Polemik & Kulis
12 Haz 2019 14:09 Son Güncelleme: 13 Haz 2019 08:58

Demirören'deki o krizin faili ortaya çıktı! 29 bin liralık VIP araçla geziyor!

Doğan Medya'yı Ziraat Bankası kredisiyle alan Demirören Grubu’nda geçtiğimiz gün yaşanan krizin faili bulundu.

Demirören Grubu’nda geçtiğimiz haftalarda habere giden gazetecilere ödenen yol, yemek vb. masrafların tümü kesilmiş ve karar büyük tepki ile karşılanmıştı.

Halihazırda çok düşük ücretlere çalışan Demirören Haber Ajansı çalışanları bu durumun akıl ve mantık dışı bir uygulama olduğunu belirterek yönetime sitemlerini iletmiş ancak talepleri karşılık bulmamıştı.

O İSMİN KİM OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

Asgari ücretin çok az üstünde bir para alan çalışanların habere çıktığında yaptığı masrafları kendilerine yükleyen ismin kim olduğu ise bugün ortaya çıktı.

Medyaradar’ın ulaştığı bilgilere göre; karar Ziraat Bankası’ndan geçtiğimiz yıl büyük tartışmalar eşliğinde Demirören Medya Grubu’na geçen Metin Sezici tarafından alındı.

Sezici, Demirörenlerin Ziraat Bankası’ndan 2 yıl geri ödemesiz 10 yıl vadeli 675 milyon dolar kredi kullanarak Doğan Medya’yı satın alması sonrası gruba tüm finansal işlerinden sorumlu olarak Chief Financial Officer (CFO) olarak atanmıştı.

Olay sonrası Sezici için “Ziraat’ten Demirören’e Kayyum Yerleştirme Operasyonu” başlıkları atılmıştı.

KENDİSİ 29 BİN LİRAYA ARAÇ KİRALATTI

Şirket içinde tasarruf tedbiri alma amacıyla, gazetecilerin 100-200 liralık masraflarını kesen Sezici’nin göreve geldikten sonra ise kendisine aylık 29 bin TL’ye makam aracı kiralattığı biliniyor.

Lüks VIP araçta, her türlü donanımın yanı sıra internet bağlantısı da yer alıyor.