Gündem
16 Şub 2012 13:02 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:20

DEMİRÖREN YALISI'NDA VERİLEN MİLLİYET YEMEĞİNE HANGİ YAZAR KATILMADI?

Milliyet ve Vatan'ın bölüm şefleri ve yazarlarının tamamına yakınının icabet etmediği yemeğe kim katılmadı?

Süresiz izne ayrıldığı konuşulan Milliyet yazarı Nuray Mert, Erdoğan Demirören ve ailesinin Milliyet&Vatan yazarlarına verdiği davette yoktu.

İşte geceden notlar.

-Dün akşam 20.00’deki yemeğe katılım yüksekti.

-Milliyet ve Vatan’ın bölüm şefleri ve yazarlarının tamamına yakını davete icabet etti.

-Erdoğan-Tülin Demirören’in evsahipliğindeki davette Meltem-Yıldırım-Tayfun Demirören kardeşler de eşleriyle birlikte hazır bulundu.

-Baba Demirören, Nisan’da başlayan satın alma sürecinde son imzaları da atarak artık Milliyet ve Vatan’ın tek sahibi olduğunu ve yeni bir dönemin başlayacağını müjdeledi...

-Davetlilerin büyük kısmı Rumelihisarı’ndaki Lokma restoranın önünden tekneyle alındı bir kısmı ise karadan gelmeyi tercih etti.

-Yemek, tarihi yalının antikalarla bezeli ve değerli tabloların bulunduğu 700 metrekarelik deniz katındaki salonunda verildi. En ilgi çekici tablo Osman Hamdi Bey’in otoportresiydi.

-Milliyet’ten süresiz izne ayrıldığı konuşulan Nuray Mert yemekte yoktu.

-Zeytinyağlı çeşitlerinden, et ve tavuk yemeklerine, iki çeşit börekten tatlılara 70 kişilik misafir grubuna yapılan yemek servisi beğenildi. Fava, ananaslı enginar ve kaymaklı incir tatlısı tam not aldı.

-İçki olarak rakı ve kırmızı şarap içildi. Şaraplar Sunrise (Şili) markaydı.

-Milliyet ve Vatan yazarları genelde ayrı ayrı oturdular iki gazete arasında tam bir kaynaşma olmadı. Demirören ailesinin üyeleri ise çeşitli masalara dağılarak yazar ve yöneticileriyle yakından iletişim kurdu.

-Masalarda en çok yeni binanın ulaşım ayrıntıları ve otopark durumu konuşuldu. Mart ayının ortalarına dek Milliyet ve Vatan’ın Çağlayan’daki yeni binaya taşınması bekleniyor. Yeni müstakil bina Florance Nightingale hastanesinin yanında Adliye’nin hemen arkasında yer alıyor.