Medya
15 Eki 2021 18:17 Son Güncelleme: 15 Eki 2021 18:21

Demirören Medya’dan flaş Reuters kararı! "Güvenimiz kalmadı!"

Demirören Medya Grubu, Reuters Haber Ajansı’yla ilgili flaş bir karar aldı.

Reuters Haber Ajansı, Demirören Grubu'nun enerji ve şans oyunları için kullandığı kredilere ilişkin bankalarla yürüttüğü yapılandırma tutarının faiz haricinde 2 milyar dolara çıktığını yazmıştı.

 Yapılan bu haber sonrası Demirören Medya Grubu, Reuters hakkında suç duyurusunda bulunurken, bugün flaş bir karar daha alındı.

  Kurumdan yapılan yazılı açıklamada, Reuters Haber Ajansı aboneliğinin iptal edildiği duyuruldu.

 Demirören’den yapılan açıklamanın tamamı şöyle;

 "Reuters Haber Ajansı, Demirören Şirketler Grubu’yla ilgili olarak “sözde” meçhul kaynaklara dayandırdığı, manipülasyon niteliğinde, basın etik ilkelerini hiçe sayan, mesnetsiz ve uydurma bir haber yayınlamıştır.

 Bu haber, Demirören Şirketler Grubu’na yönelik alçakça bir iftiradır.

 70 yıldan bu yana tamamen yerli ve milli sermaye ile yurtiçinde ve yurtdışında iktisadi faaliyetlerini yürüten, ülke ekonomisinin gelişimine artı değer katan, binlerce kişiye istihdam sağlayan ve tüm faaliyetlerini yasalara sıkı sıkıya bağlı olarak yürütmekte olan Demirören Şirketler Grubu, bu iftirayla ilgili olarak söz konusu ajansa meslek ilkelerine uyma çağrısı yapmıştır.

 Reuters Haber Ajansı, bu çağrıya karşın basın meslek ilkelerine uygun bir tutum almamıştır.

 Demirören Şirketler Grubu’yla ilgili olarak manipülasyon maksatlı haber yapmaktan çekinmeyen bu ajansın haberlerine güvenimiz kalmamıştır.

 Bu nedenle Reuters Haber Ajansı’yla kurduğumuz abonelik ilişkisini sonlandırıyoruz.

 Servis ettiği haberlerle şirketimizi hedef alan Reuters’ın içeriklerini Demirören Medya olarak artık referans almayacağımızı ve kullanmayacağımızı belirtmek isteriz.

 Kamuoyuna duyurulur."