Polemik & Kulis
29 Ara 2020 16:39 Son Güncelleme: 29 Ara 2020 17:07

Demirören Medya'da üst düzey mobbing istifası!

Demirören Medya Grubu'nda uzun süredir görev yapan kadın yönetici, yine bir başka kadın yöneticinin kendisine 'mobbing' uyguladığını ve bu yüzden işten ayrılmak zorunda bırakıldığını iddia etti.

Yaklaşık 8 yıldır Posta ve Fanatik gazetelerinde çeşitli görevlerde bulunan ve son 5 yıldır Fanatik gazetesinin Marka ve Pazarlama Müdürlüğünü yapan Pelin Yelda İpekçi istifa etti. İpekçi'nin 2 ay önce Demirören Medya Kurumsal İletişim Direktörü olarak atanan Ayşe Kırımlı’nın kendisine uyguladığı mobbing nedeniyle görevinden ayrıldığı ve Kırımlı'ya bu nedenle manevi tazminat davası açacağı öğrenildi.

İpekçi'nin davayı kazanması halinde elde edeceği tazminatı ’Türkiye Kadınlar Derneği'ne bağışlayacağı Demirören Medya kulislerinde konuşuluyor.

‘’Kadına yönelik her türlü şiddete karşıyız’’ söylemleriyle gündeme gelen Milliyet Gazetesi'nin de Kurumsal İletişim Direktörlüğü'nü yapan Ayşe Kırımlı'nın birlikte çalıştığı bir kadın yöneticiye mobbing uyguladığı iddiasına Demirören Ailesi'nin vereceği tepki merakla bekleniyor.

Yaşadığı mobbing nedeniyle Fanatik Gazetesi Marka ve Pazarlama Müdürlüğü görevinden istifa etmek zorunda kalan Pelin Yelda İpekçi, bu görevden önce çeşitli global ajanslarda 20'den fazla markanın dijital marketingini üstlenmiş, daha sonra ise Koç Bilgi Grubu'nda dijital medya uzmanı olarak görev almıştı.