Polemik & Kulis
10 Ağu 2022 14:49 Son Güncelleme: 10 Ağu 2022 15:23

Demirören Medya’da ‘Cemal Enginyurt önlemi’! Şiddete varan eylemi tepki çekmişti…

tv100’de yayınlanan Gündeme Dair programına konuk olan DP Milletvekili Cemal Enginyurt ile gazeteci Latif Şimşek arasındaki sert tartışma ve ardından şiddete varan eylem nedeniyle Demirören Medya harekete geçti.

tv100'de yayınlanan Gündeme Dair programına geçtiğimiz günlerde konuk olan Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı milletvekili Cemal Enginyurt ile gazeteci Latif Şimşek arasında sert bir tartışma yaşanmıştı. Enginyurt, stüdyoda tartışma sınırlarını aşarak Latif Şimşek'e şiddete varan eylemlerde bulunmuş, Şimşek'i döven koruması Emrah Topal ise tutuklanmıştı.

Yaşanan bu olayın ardından Demirören Medya, güvenlik önlemlerini artırma kararı aldı.  

Bina personellerine iletilen duyuruda, girişlerde çanta ve paketlerin, X-Ray cihazına bırakılarak geçiş yapılması ve bu uygulamada bina personellerinin güvenlik personeline yardımcı olması istenirken kurum içerisinde taşıma ruhsatlı silahı olan personelin, binaya giriş yaptığı andan itibaren silahını güvenlik biriminde bulunan silah emanet dolabına bırakması, çıkışta da yine güvenlik biriminden silahını alması gerektiği belirtildi.

Ayrıca, “Uygun bir dil ile binamıza gelen program konuğu, üst düzey misafir ve ziyaretçilerin üst ve çanta, paket aranmasının yapılması arama esnasında üzerlerinde tespit edilen her türlü silahın emanete alınması, olası güvenlik riskleri en aza indirilmesi açısından son derece önemlidir” denildi.