Polemik & Kulis
31 Eki 2018 13:55 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:57

Demirören Medya'da bomba gelişme! Hangi gazete kapanma kararı aldı? (Medyaradar/Özel)

Demirören Medya Grubu'nda flaş gelişme yaşandı. 16 yıldır yayında olan gazete kapanma kararı aldı.

Doğan Grubu’na ait gazete ve televizyonları satın alarak Türkiye’nin en büyük medya gücü haline gelen Demirören Ailesi, eski göz ağrısı Vatan Gazetesi’ni kapatıyor.

Medyaradar’ın ulaştığı bilgilere göre; gazete yarın veda sayısını yayınlayarak tarih sayfalarındaki yerini alacak.

Vatan Gazetesi Yazarı Ercan İnan da bugün kişisel twitter hesabından bir paylaşım yaparak gazetenin kapanacağını duyurdu.



Dolar fiyatlarındaki ani yükseliş ve ekonomik kriz nedeniyle bir süredir küçülen gazetenin daha önce yapılan yönetim kurulu toplantılarında kapatılması gündeme gelmiş ancak somut adım için bir süre daha beklenmesi kararı alınmıştı.

Demirören Medya Holding İcra Kurulu Başkanı Mehmet Soysal mayıs ayında yine Vatan ve Milliyet’in kapanacağına dair sızan bilgiler için, “68 yıllık geçmişi ile Türk basınının en önemli yayınlarından biri olan Milliyet Gazetesi ve 16 yıldır özgün çizgisi ile özellikle genç okurların tercihi haline gelen Vatan Gazetesi, Demirören Medya Holding çatısı altında yayın hayatına aynen devam edecektir. Bu yayınların geleceğine yönelik farklı bir tasarrufumuz söz konusu değildir” açıklaması yapmıştı.

2002 yılında kurulan Vatan Gazetesi, 2011 yılında Doğan Grubu’ndan Demirörenlere geçmişti.

Ciner Medya Grubu çatısı altında 9 yıldır yayın yapan Gazete Habertürk de reklamların azalması ve artan baskı maliyetleri nedeniyle 5 Temmuz 2018'de yayın hayatına son vermek zorunda kalmıştı.