Polemik & Kulis
26 Şub 2021 11:17 Son Güncelleme: 26 Şub 2021 12:40

Demirören Medya Grubu'nda bomba gelişme!

Demirören Medya Grubu'nda tüm finansal işlerden sorumlu olarak satış kredisinin alındığı Ziraat Bankası'ndan atanan Chief Financial Officer (CFO) Metin Sezici'nin görevine son verildi.

Türk medyasının en büyük grubu olan Doğan Medya Grubu'nun tarihe geçen satışında yüksek meblağlarda kredi kullanan Demirören Medya Grubu’na Ziraat Bankası’nda görevli olan Metin Sezici’nin, ‘harcamaların kontrol edilmesi ve bankanın kredi riskini denetlemesi’ için resmi olmayan bir “kayyum” olarak gönderildiği ortaya çıkmıştı. Bu zorunlu birliktelik beraberinde birçok sorun doğursa da Demirören Ailesi kredi aşkına katlanmak zorunda kalmıştı.

Ta ki, geçtiğimiz haftaya kadar!

Demirören Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Demirören Oktay, tüm finansal işlerinden sorumlu olan Chief Financial Officer (CFO) Metin Sezici’ye ‘kapıyı gösterdi’! Sezici’nin yanında bulunan tüm çalışanların da gönderildiği öğrenildi.

Demirören Medya'nın tüm finansal işlerinden sorumlu olarak atanan Metin Sezici, “Ziraat Bankası’ndan Demirören Medya’ya transfer” diye duyurulmuştu.

KENDİSİ İÇİN 29 BİN LİRAYA ARAÇ KİRALATTI

Şirket içinde tasarruf tedbiri alma amacıyla, gazetecilerin 100-200 liralık masraflarını kesen Sezici’nin göreve geldikten sonra ise kendisine aylık 29 bin TL’ye makam aracı kiralattığı biliniyor.

Kendisine her türlü donanıma sahip lüks VIP araç tahsis eden Metin Sezici ile uzunca bir süredir Demirören Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Demirören Oktay’ın arasının açık olduğu belirtiliyordu. Ve bu zorunlu birliktelik geçtiğimiz günlerde sonlandı. 

Demirören Ailesi’nin Şubat ayı başından bu yana Ziraat Bankası yetkilileri ile finansal konular üzerinde görüşmeler içinde olduğu, bu görüşmelerde Metin Sezici’den duyulan rahatsızlığında dile getirildiği iddia edildi.

AYNI ANDA İKİ GÖREVİ VARDI!

Uzun yıllar bankacılık sektöründe kariyer yapan Metin Sezici, Demirören Medya’nın tüm finansal işlerinden sorumlu olarak Chief Financial Officer (CFO) koltuğuna oturdu. Bu görev değişikliği ilk başta bir transfer olarak algılandı. Ancak Sezici’nin Ziraat Bankası’nın Bosna-Hersek’teki kuruluşu olan ZiraatBank BH d.d.’deki görevine devam ettiği, bunu sürdürürken “hesapları kontrol etmesi” için Demirören’e CFO olarak yerleştirildiği ortaya çıkmıştı.

TARİHE GEÇEN MEDYA SATIŞI!

Türkiye tarihinin en büyük medya sahipliği değişimi olan Doğan Medya Grubu’nun, Demirören Ailesine Ziraat Bankası’nın 2 yılı ödemesiz 10 yıl vadeli kredi imkânı ile gerçekleşmişti.

Demirörenler, Ziraat Bankası’ndan 2 yıl geri ödemesiz ve 10 yıl vadeyle ödemek üzere 675 milyon dolar kredi kullanarak, Türkiye medyasının en büyük gücü haline gelmişlerdi.