Gündem
01 Haz 2020 10:55 Son Güncelleme: 01 Haz 2020 11:37

Demirören kardeşler arasında AK Parti krizi! "Üzerimizden silindir gibi geçerler!"

Gazeteci Sabahattin Önkibar, Demirören ailesi içinde büyük bir kriz yaşandığını iddia etti.

Gazeteci Sabahattin Önkibar, Youtube üzerinden paylaştığı videoda yine gündem yaratacak ifadeler kullandı.

Demirören ailesinde kardeşler arasında büyük anlaşmazlık çıktığını belirten Önkibar, bunun nedeninin büyük kardeş Yıldırım Demirören’in hükümetle girdiği yakın ilişkiden kaynaklandığını söyledi.

Önkibar’ın iddialarına göre; Yıldırım Demirören’in AK Parti iktidarına verdiği destek kardeşleri Tayfun Demirören ve Meltem Demirören Oktay’ı ciddi anlamda rahatsız etti.

Kendilerinin bir iş ailesi olduklarını ve daha tarafsız konumlanmaları gerektiğini abileri Yıldırım Demirören’e defalarca anlatan iki kardeş, AKP sonrası dönemde Demirören Grubu’nun hedef tahtasına koyulabileceğinin altını çizdi.

Önkibar videosunda bu durumla ilgili, “Yıldırım Demirören artık AKP iktidarıyla hısım bile oldu. Kızını Sabah Grubu’na gelin verdi. Hürriyet Gazetesi operasyonunda da bildiğiniz gibi Demirören var. Gene şans oyunları ihalesi, TOTAL’in OYAK’a satılması gibi birçok konuda Demirören var. Doğan Medya’yı alırken bile 690 milyon dolar Ziraat Bankası’ndan kredi kullandı. İşte tüm bu durumlar sonrası Tayfun Demirören abisine çıkışmış ve ‘devran döndüğünde, AKP ve Tayyip Erdoğan gittiğinde bizi yok ederler. Üzerimizden silindir gibi geçerler. Ne hakkın var böyle bir kumarı oynamaya’ demiş. İki kardeş artık kanlı bıçaklı. Bu bana yakın çevresinden gelen bilgi” ifadelerini kullandı.