Televizyon
13 Eki 2016 22:02 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:36

Demirören canlı yayında açıkladı; Arda Turan neden Milli Takım'a alınmadı?

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, aylardır gündemi meşgul eden Arda Turan ve A Milli Futbol Takımı konusunun sebebini açıkladı.

Euro 2016'dan kötü bir sonuç ve krizle çıkan Türkiye'de, Sportif Direktör Fatih Terim ve kadro tartışması sürerken Federasyon Başkanı Yıldırım Demirören A Spor'a bir röportaj verdi.

Barcelona’da gösterdiği üstün performans ile dünyanın konuştuğu Arda Turan’ın A Milli Futbol Takımı kadrosuna neden giremediği belli oldu.

Katıldığı spor programında Arda Turan neden A Milli Futbol Takımı’nın kadrosuna giremiyor sorusuna Demirören, “Hocamızla biz idari konuları konuşabiliriz. Ben teknik olaylar ile hayatım boyunca ilgilenmedim. Bir futbolcunun oynayıp oynamaması başkanın işi değil. Arda 6 ay Barcelona’da oynamadı. O zaman A Mili Futbol Takımı’na alınmıştı. Hocamız Hırvatistan maçı öncesi nezaketen basına açıklamadan 5 dakika önce listeyi bana gönderdi. Ben bakmadım. Arda’yı sürekli soruyorsunuz. Selçuk’ta alınmadı. Burak Yılmaz’da alınmadı. Bizim işimiz bunları hocaya söylemek değildir. Teknik olarak hocamız almak istemedi. Başka bir sorun yok. İnşallah Neymar ve Messi’yi Barcelona’da keser. İdari bir şey olsa hocamız bizimle paylaştırdı. Teknik nedenlerden dolayı kadroya giremedi” diye yanıt verdi.