Polemik & Kulis
19 Tem 2015 02:00 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:44

Demircan'dan Cübbeli'ye 'oral ilişki' yanıtı: Yoksa onlar da mı bu haramları işliyorlar?

İki ünlü ilahiyatçı arasındaki oral seks kavgası, Demircan'ın açıklamasıyla yine alevlendi.

Ali Rıza Demircan ile Cübbeli Ahmet arasındaki "oral seks" kavgası büyüyor. Cübbeli Ahmet'in İlahiyatçı Demircan'ın oral seksle ilgili sözlerine cevabıyla başlayan tartışma, yeni bir boyut daha kazandı. Demircan bu kez Cübbeli'ye oldukça sert sözlerle yüklendi, basiretsizlikle suçladı.

İlahiyatçı Ali Rıza Demircan'ın 'İleri derecede oral ilişki haramdır' sözlerine kamuoyunda Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, sert tepki tepki göstermişti. Cübbeli Ahmet Hoca, "Bu milletin çoğunun başında böyle bir imtihan var. Sen buna haram derken nereye dayandın? Duvara dayandın. Nasıl haram diyorsun buna şimdi? Haram başka caiz değil başka" dedi. Cübbeli Ahmet Hoca, oral ilişkinin mezheplere göre farklılık gösterdiğini de sözlerine ekledi.



"YOKSA ONLAR DA MI BU HARAMLARI İŞLİYOR"

İlahiyatçı Ali Rıza Demircan, Cübbeli Ahmet'in bu sözlerine cevap verdi basiretsizlikle suçladı. İşte Demircan'ın o sözleri;

"TRT1'de katıldığım Gündem Ötesi programında yaptığımız açıklamaların bir çok haramın öğrenilmesine vesile olduğu kanaatindeyim. Bu sebeple mutluyum. Pek çok teşekkür ve dua aldım.

Program sırasında eşler arasında haram kılınan cinsel yasaklara değinirken, moderatörün makul sınırları aşar şekilde gelmesi sonucu açıklamalarımızın bir kısmı sosyal medyada aşağılanarak gündeme taşındı. Yüce dinimiz, eşler arasında regl/ay hali dönemi ilişkisini haram kıldığı gibi anal ve oral ilişkileri de haram kılmıştır. Dini ve tıbbı bir mazeret olmaksızın eşlerin cinsel görevlerinden kaçınmaları da dinimizce haram kılınan işlemler arasındadır. Milyonlarca ailemizin bu haramların biri veya bir kaçını bilmediklerini veya bilerek işlediklerini aldığım on binlerce sorudan biliyordum. Bu nedenle eşler arası haramlara ilişin soruya tam bir ciddiyet içerisinde cevap verdim. Yapmam gerekeni yaptım. Yapmaya da devam edeceğim. Çünkü bu haramların işlenmesi eşleri günahlara batırırken nefretleşmelere, şiddete ve boşanmalara da neden olmaktadır. Pek çok yazılı ve görsel medya insanlarımızı bu haramları işlemeye yönlendirmektedir.

Haramlardan söz edilince inkârcıların, zinacıların, eşcinsellerin, lezbiyenlerin, erotik site sahipleri ve pazarlamacılarının rahatsızlık duymalarını anlıyorum, fakat basiretsiz Müslümanları anlamıyorum. Yoksa onlarda mı bu haramları işliyorlar da hatırlatılmasından rahatsızlık duyuyorlar? Allah'ın haram kıldıklarını öğretmek ne zamandan beri gayr-i ahlakilik oldu. Düzeysizlik ve utanmazlık bu olsa gerekir.

İsviçre'nin saygın gazetelerinden Blick'in fıtrat adına gösterdiği objektif anlayıştan bile yoksun olan cahillerden Allah'a sığınıyoruz."

ALİ RIZA DEMİRCAN'IN TARTIŞMA YARATAN O SÖZLERİ İÇİN TIKLAYINIZ