Gündem
28 Haz 2023 13:48 Son Güncelleme: 28 Haz 2023 13:51

"Demir Yumruk" davasında Erol Evcil’e hapis cezası

'Demir Yumruk' operasyonu davasında tutuklu yargılanan Erol Evcil'e 3 kez 5 yıl 3 ay olmak üzere toplam 15 yıl 9 ay hapis cezası verildi.

Ankara 21. Ağır Ceza Mahkemesi, “Demir Yumruk” olarak bilinen dava kapsamında yargılanan ve aralarında Erol Evcil’in de bulunduğu 17 sanık hakkında kararını verdi.

Mahkeme, Evcil’i “amme alacaklarının tahsilini engelleme” suçundan toplam 15 yıl 9 ay hapse mahkum ederken, sanığın “suç örgütü kurmak ve nitelikli dolandırıcılık” suçlarından beraatına hükmetti. 5 sanığın aynı suça yardım iddiasıyla toplam 7 yıl 10 ay 15 gün hapsine karar veren mahkeme, 10 sanığın ise tüm suçlarından beraatını kararlaştırdı.

T24'ten Asuman Aranca'nın haberine göre mahkeme, Evcil’in anne-babası, kardeşleri ve yeğenlerinin de aralarında bulunduğu 10 kişinin tüm suçlardan beraatına kararı verdi. Evcil’in “örgüt kurmak ve yönetmek ile nitelikli dolandırıcılık” suçlarından beraatına hükmeden mahkeme, sanığı “muvazaalı davranışlarla amme alacağının tahsilini engellediği” gerekçesiyle cezalandırdı. Mahkeme, bu suçu üç farklı şirket üzerinden 3 kez işlediği gerekçesiyle Evcil’i önce 3 kez 3 yıl hapse mahkum etti. Daha sonra suçun farklı tarihlerde birden fazla kez işlenmesi nedeniyle cezada artırıma giden mahkeme, Evcil’in 3 kez 5 yıl 3 ay olmak üzere toplam 15 yıl 9 ay hapsini kararlaştırdı. 15 Şubat’taki duruşmada tahliye edilen Evcil’e ayrıca yurtdışına çıkış yasağı konuldu.

Mahkeme, sanıklar Alpaslan Gazi Ağca, Sadun Budinli, Fırat Ardıç, Hasan Kabuklu ve Tolga Demirel’in, nitelikli dolandırıcılık ve örgüt üyeliği suçlarından beraatına karar verirken, sanıkların “amme alacağının tahsilini engelleme suçuna yardım” suçundan 3 kez 2 yıl 7 ay 15 gün olmak üzere toplamda 7 yıl 10 ay 15’er gün mahkumiyetlerine karar verdi. Mahkeme ayrıca bu sanıkların el konulan mal varlıklarının da iadesine hükmetti.