Gündem
11 Kas 2011 23:23 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:59

DEMİR PARMAKLIKLAR BİZİ AYIRSA BİLE, YALNIZ DEĞİLSİNİZ!

Uluslararası Basın Enstitüsü(IPI) yönetici direktörü Alison Bethel Kenzie, tutuklu gazetecilere hitaben bir mektup yazdı.

İşte o mektup....

Sevgili meslektaşlar,

Geçenlerde Uluslararası Basın Enstitüsü (IPI) üyesi bir arkadaşımız büroma gelerek Türk gazeteci Suzan Zengin’in ölümü üzerine IPI web sitesine koyacağımız açıklama için benden yorum istedi.
Bu üzücü durumu bana aktardıkça, Zengin’in  cezaevinde düzgün tıbbi tedavi görememesini,  en sonunda tahliye olduktan sonra da yaşamını yitirdiğini söylediğinde gözyaşlarımı tutamadım.

Her gün kalbim sizin için yanıyor ve demir parmaklıkların arkasında kaldığınız her gün kalbim parçalanıyor.

Son birkaç yıldır, IPI, Türkiye’deki gazetecilerin durumlarını iyileştirmek için mücadele etmektedir.  Bugün, sizin şunu bilmenizi istiyorum, biz mücadelemizi sürdüreceğiz. Her biriniz serbest kalıncaya kadar durmayacağız.

Dünyanın dört bir yanına ulaşan örgüt ağımızla sizlere en geniş desteği sağlamaya çalışıyoruz. Sizin adınıza basın özgürlüğü bayrağını dalgalandırıyoruz.

Çektiğiniz acıların boşuna olmadığını bilmek, gerçekleri bildirmek için çırpınan dünyadaki diğer gazetecilere olduğu gibi, arkadaşlarıma ve bana her gün ilham veriyor ve bizi motive ediyor.

Şunu kesin olarak bilin, demir parmaklıklar bizi ayırsa bile, yalnız değilsiniz. Hepimiz bunun içinde birlikteyiz.

Alison Bethel McKenzie
Yönetici Direktör
Uluslararası Basın Enstitüsü