Gündem
08 Nis 2013 19:49 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:07

DEMİR LADY BİRAND'A NELER ANLATMIŞTI? İŞTE TARİHTEN BİR YAPRAK!

Mehmer Ali Birand'ın Margaret Thatcher'la yaptığı röportaj Demir Lady'nin ölümüyle bir kez daha gündeme geldi.

İngiltere’nin eski başbakanlarından Margaret Thatcher 87 yaşında hayatını kaybetti. İngiltere’de bayraklar yarıya indirildi. Thatcher’ın bugün sabah saatlerinde felç geçirdiği, ardından hayatını kaybettiği belirtildi. İngilizler şimdi hayata İngiltere’nin küçük bir kasabasında babasının bakkal dükkanının üstündeki evde başlayıp dünya tarihine yön veren bir politik figüre dönüşen, erkeklere hükmeden kadın Thatcher’a ağlıyor.

20. YÜZYILA DAMGA VURAN POLİTİK KARAKTER

1979 yılında başbakan seçilen ve 1990 yılına kadar bu görevi sürdüren Thatcher, 20’nci yüzyılın en önemli politik karakterlerinden biriydi. Thatcher 19’uncu yüzyılın başından bu yana en uzun süre iktidarda kalan İngiltere başbakanı olmuştu. Muhafazakar çizgisini politik yaşamı boyunca koruyan ’Demir Leydi’ Doğu Bloku ülkeleriyle olan mücadelesiyle ve izlediği katı politikalarla biliniyordu.

BİRAND’IN MARGARET THATCHER RÖPORTAJI

Ömrünün son demlerine kadar haber peşinde koşan yarım asırlık gazeteci Mehmet Ali Birand aramızdan ayrıldı, ama bir döneme damga vuran röportajları hala hatırlanıyor. Türk medya tarihinde, yaşarken efsaneleşmiş nadir gazetecilerden Birand’ın Margaret Thatcher’la yaptığı röportaj Demir Lady’nin ölümüyle bir kez daha gündeme geldi.

Türk basınının ihtiyar delikanlısı olarak hayata gözlerini yuman Birand’ın bu röportajı 90’ları yaşamamış bugün ’’Demir Lady- Margaret Thatcher kim’’ diyen yeni dönem gençliğe kısa bir tarih dersi niteliğinde.

İŞTE O RÖPORTAJ’IN VİDEOSU