Gündem
14 Haz 2013 00:42 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:13

DEMET AKBAĞ'A KIRMIZI LALE FİLM FESTİVALİ'NDEN YAŞAM BOYU BAŞARI ÖDÜLÜ

Demet Akbağ “Ayağım uğurludur, Kırmızı Lale Film Festivali uzun yıllar Rotterdam'da açmaya devam edecek...”

Bu yıl Hollanda'nın Rotterdam şehrinde ilk kez gerçekleştirilen KIRMIZI LALE FİLM FESTİVALİ-RED TULIP FILM FESTIVAL", dünya festivallerinden ödüllerle dönen filmlerin yer aldığı bir sinema şölenini izleyici ile buluşturdu. T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın himayelerinde ve Hollanda Türkiye Kültür Vakfı'nın organizasyonuyla bu yıl ilki gerçekleştirilen  Rotterdam Kırmızı Lale Film Festivali'nin açılış gecesinde usta oyuncu Demet Akbağ'a "Yaşam Boyu Başarı" ödülü verildi.

Hükümet Kadın'ın devamı niteliğinde çekilecek filminin ön çalışmaları için gideceği Mardin öncesi Hollanda'ya giden Demet Akbağ, aldığı ödülden duyduğu mutluluğu dile getirirken, ayağının uğurlu olduğunu ve festivalin uzun yıllar devam edeceğini de söyledi.

ROTTERDAM'DAN GEZİ PARKI İÇİN BARIŞ MESAJI

Rotterdam’ın merkezinde yer alan, çağdaş mimarisi ve son teknoloji ile donatılmış bir kültür merkezi olarak öne çıkan Lantaren Venster’de yapılan festivalin ödül törenini  F Tipi filminin oyuncularından Gizem Soysaldı ile Hollanda Türkiye Kültür Vakfı'nın Yönetim Kurulu üyelerinden Ali Keleş yaptı.

Festivalde "URART En iyi Yönetmen Ödülü" TEPENİN ARDI  filmiyle Emin Alper'e, "AF MEDIA En İyi Film Ödülü" ise TEPENİN ARDI filmine verildi. Festivale katılamayan Emin Alper'in ödülünü kendisine iletmek üzere alan Yönetmen Hüseyin Karabey, ödülü alırken Gezi Parkı'nda somutlaşan barış mesajlarını da festival aracılığıyla Rotterdam'a taşıdı.