Magazin
29 Tem 2021 20:31 Son Güncelleme: 30 Tem 2021 00:34

Demet Akalın'dan alkışlanacak hareket! Ünlü sanatçıya yardım elini uzattı…

Gırtlak kanserine yakalanan Tüdanya’ya ünlü sanatçı Demet Akalın’dan destek geldi…

'Seni Sevmeyen Ölsün' şarkısıyla yayınlandığı dönemde çok büyük bir çıkış yakalayan, 80'li yıllara adını müzik ve sahne alemine altın harflerle yazdıran 60 yaşındaki arabesk şarkıcısı Tüdanya'nın (Hatice Döngü) yakalandığı gırtlak kanseri sonucu gırtlağını aldırdığı ve sesini kaybettiği ortaya çıkmıştı. Zor günler geçiren Tüdanya'ya pop şarkıcısı Demet Akalın destek oldu.

'Seni Sevmeyen Ölsün' şarkısının yer aldığı kaset yayınlandığı dönemde 2 milyon 750 bin adet satan, adı Hatice Döngü olan ancak sahne adı Tüdanya ile bilinen ünlü şarkıcının gırtlak kanserine yakalandığı ve gırtlağını aldırdığı ortaya çıkmıştı.

5 aydır Ege Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi gören ve tek geçim kaynağı olan sesini kaybeden Tüdanya için ses sanatçısı ve yazar Onur Akay sanat camiasına seslenerek yardım çağrısında bulunmuştu.

DEMET AKALIN'DAN TÜDANYA İÇİN MADDİ VE MANEVİ DESTEK

Hastalığını herkesten sır gibi saklayan, maddi zorluklar içinde olan ve ağır psikolojik ilaçlar kullanan Tüdanya için Demet Akalın yardım elini uzattı.

Demet Akalın, Tüdanya'nın şarkıları ile büyüdüğünü ve ona maddi ve manevi olarak destek olmak istediğini söylemişti. Tüdanya'ya ulaşan Demet Akalın'ın, usta sanatçıya maddi olarak yardımda bulunduğu öğrenildi.

DEMET AKALIN'A ŞARKILI TEŞEKKÜR

Konu ile ilgili açıklama yapan Onur Akay, "Az önce hem Demet Akalın'la hem de ortak arkadaşımız Zühre Gülşen aracılığı ile Tüdanya ile konuştum. Güzel yürekli Demet Akalın, Tüdanya'ya maddi olarak yardım etti ve manevi olarak da onu çok mutlu etti. Tüdanya ise maddi yardımı, Demet'e en güzel bestelerinden birini vererek kabul etti. İnşallah arabesk okumak isteyen yorumcularımız da Tüdanya'nın bestelerinden albümlerini alırlar ve sanatçılarımız ona özel bir gece düzenler." dedi.