Gündem
20 Şub 2024 18:07 Son Güncelleme: 20 Şub 2024 19:33

DEM Parti, İstanbul’da aday gösteremedi iddiası! İlk açıklama geldi

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) 31 Mart Yerel Seçim takvimine göre, siyasi partilerin aday listelerini bugün saat 17.00’ye kadar teslim etmesi gerekiyordu. Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nin (DEM) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı başvurusunda geç kaldığı iddiası siyaset gündemini sarstı. DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan ise iddiaların ardından yaptığı açıklamada "İstanbul için herhangi bir sorun yok. İddianın nasıl çıktığını biz de bilmiyoruz" ifadelerini kullandı.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından 31 Mart'ta yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ne ilişkin hazırlanan seçim takvimine göre, siyasi partilerin aday listelerini vermesi için gereken süre saat 17.00 itibarıyla tamamlandı.

Seçim takvimine göre, siyasi parti ilçe başkanlıkları, belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliği ve il genel meclisi üyelikleri seçimlerine ait aday listelerini ilçe seçim kurullarına teslim etti.

Büyükşehirlerde ise siyasi parti il başkanlıkları, büyükşehir belediye başkan aday listelerini il seçim kurullarına saat 17.00'ye kadar iletti.

Başvurularını bugün saat 17.00'ye kadar sunması gereken bağımsız adaylar da başvurularını il ve ilçe seçim kurullarına yaptı.

DEM PARTİ BAŞVURU YAPAMADI İDDİASI

Öte yandan yerel seçimde İstanbul'da kendi adayını çıkarma kararı alan DEM Parti'nin Yüksek Seçim Kurulu'na adaylık başvurusunda geç kaldığı ve aday listesinin kabul edilmediği iddia edildi.

"İDDİANIN NASIL ÇIKTIĞINI BİLMİYORUZ"

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan ise iddiaların ardından bir açıklama yaptı. Başvuruda geç kalmadıklarını ve herhangi bir sorunun bulunmadığını kaydeden Doğan "İstanbul Büyükşehir Belediyesi için başvurumuzu yaptık bu konuda bir belirsizlik yok. Herhangi bir sorun yok. İddianın nasıl çıktığını biz de bilmiyoruz ama herhangi bir sorun yok. Sosyal medyada eksik evrak iddiası çıkmış böyle bir şey yok, geç başvuru da yapmadık." ifadelerini kullandı.

"GERÇEĞİ YANSITMAMAKTADIR"

DEM Parti'nin sosyal medya hesabından da konuyla ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için başvurumuzu zamanında yaptık. Yapılan spekülasyonlar gerçeği yansıtmamaktadır. Bu spekülasyonları gidermenin sorumluluğu İl Seçim Kurulu’ndadır." ifadeleri yer aldı.

 DEM PARTİ'NİN İSTANBUL ADAYLARI

DEM Parti, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adaylarını, Erzurum Milletvekili Meral Danış Beştaş ve eski İzmir Milletvekili Murat Çepni olarak belirlemişti. Eşbaşkanlık sistemi uygulayan DEM Parti'nin seçim pusulasında yer alan adayı ise Meral Danış Beştaş olacak.