Magazin
29 Ara 2015 08:41 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:16

Delibal ilk hafta kaç kişi tarafından izlendi?

Televizyon izleyicisinin son olarak 'Karadayı' ve Medcezir'de izlediği Çağatay Ulusoy ve Leyla Lydia Tuğutlu ikilisi Delibal'la ağızlarına bir parmak baldan biraz daha fazlasını çaldılar.

Radikal'den Ümit Buget'in haberine göre; Televizyon izleyicisinin nihai olarak Medcezir ve Karadayı'da izlediği Çağatay Ulusoy ve Leyla Lydia Tuğutlu ikilisi Delibal'la ilk gişe sınavından başarıyla çıkmış görünüyor.

İLK ÜÇ GÜNDE 274 BİN KİŞİ

Box Office Türkiye verilerine göre ‘Delibal' vizyona girdiği ilk hafta sonunda 274.991 şahıs tarafından izlendi. Ki bu dün Karaköy'de bir mekana girerken direkt olarak içeri alınmamasına içerleyen ve 'Bana da mı sıra?' bakışlarına maruz kaldığımız Murat Cemcir'in Ahmet Kural ortaklığıyla ortaya çıkan fenomen ‘Düğün Dernek 2: Sünnet'in ardından ikincilik demek. Film bu hafta sonu Star Wars serisinin 7. Filmi: ‘Güç Uyanıyor'u da geride bıraktı. Star Wars 191. 502 kişiyle hafta sonunun üçüncü olurken, Çağan Irmak'ın Nadide Hayat'ı da 126. 499 kişiyle dördüncü oldu. Bu haftanın bir diğer yeni filmi Ertugrul 1890'da 93.444 şahıs tarafından izlenerek 5. oldu.

MEDCEZİR VE KARADAYI'NIN GÜCÜ

Çağatay Ulusoy ve Leyla Lydia Tuğutlu ekrandaki enerjileriyle televizyon izleyicilerini beyazperdeye taşımış görünüyorlar. Özellikle ve Leyla Tuğutlu'nun Karadayı'dan taraf denilebilecek bir rolden buralara gelmesine ayrıca dikkat çekmek lazım. İkili sinemaya çektikleri izleyiciye filmlerini beğendirebilirlerse bu başarıyı bir adım öteye götürebilirler.

‘DELİBAL' BİR UYGULAMA SENARYO

‘Delibal' Hint yapımı "Moonu 3" filminden uyarlama, yani özgün bir senaryo değil. Dün Ay Yapım basına yansıyan ‘Delibal çalıntı mı?' haberlerine bir açıklamayla cevap verdi. Ay Yapım'dan yapılan açıklamada: "25 Aralık 2015 tarihinde vizyona giren Ay Yapım imzalı sinema filmimiz Delibal, künyesinde de yazdığı üzere uyarlama bir senaryodur ve bu bilgi gala günü yapılan röportajlarda filmimizin yönetmeni tarafından zaten dile getirilmiştir. Dünyada da birçok örneğinde görüldüğü gibi, özgün yapıt ile uyarlama yapıt arasında benzerlikler olması olağan olmakla beraber uyarlamanın başarısını sağlayan esas şey katılan orijinal yorumlardır" denildi. Bu notu da sinema izleyicisine hatırlatmakta yarar mevcut.