Gündem
23 Mayıs 2014 16:36 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:12

“Defolup gideceksiniz” tweetine Kızılay'dan inceleme!

Binali Yıldırım’ın İstanbul Kızılay Şube Başkanı olan kardeşi İlhami Yıldırım, İstanbul Okmeydanı’nda çıkan olaylar sırasında Uğur Kurt’un vurulmasının ardından, “Ya bu ülkede eşşek gibi sessizce yaşayacaksınız ya da defolup gideceksiniz!” diye tweet atmıştı.

ESKİ Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın İstanbul Kızılay Şube Başkanı olan kardeşi İlhami Yıldırım, İstanbul Okmeydanı’nda çıkan olaylar sırasında Uğur Kurt’un vurulmasının ardından, “Ya bu ülkede eşşek gibi sessizce yaşayacaksınız ya da defolup gideceksiniz!” diye Tweet attı.

Gelen tepkiler üzerine Yıldırım, önce bir süreliğine hesabını askıya aldı. Daha sonra Tweet’lerini gizledi. Kızılay Genel Müdürlüğü ise İlhami Yıldırım’la ilgili harekete geçti ve savunmasını almak için 2 müfettiş görevlendirdi. Müfettişler Yıldırım’ın sözlü ve yazılı savunmasını aldıktan sonra bir rapor hazırlayarak Kızılay Yönetim Kurulu’na sunacak. Yönetim Kurulu da İlhami Yıldırım’ın görevden alınıp alınmayacağına önümüzdeki Salı günkü toplantısında karar verecek.

BİNALİ YILDIRIM'DAN AÇIKLAMA

Eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, kardeşi Türk Kızılayı İstanbul Şube Başkanı İlhami Yıldırım'ın sosyal medyadan paylaştığı ve tartışma yaratan tweetleriyle ilgili olarak ilk kez açıklama yaptı. Yıldırım yaptığı açıklamada, sosyal medyada yer alan mesajların kendisi tarafından asla kabul edilemez olduğunu belirterek şöyle dedi:
“Sosyal medyada yer alan mesajlar benim tarafımdan asla kabul edilemez. Biz daima 77 milyonun birlik ve kardeşliğini savunduk. Türkiye’de yaşayan herkesin birlik ve beraberliğini savunmak hepimizin vatandaşlık görevidir. Bu vesile ile dün hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet ailesine ve yakınlarına sabır ve metanet dilerim.”