Magazin
28 Eyl 2023 09:54 Son Güncelleme: 28 Eyl 2023 10:06

Dedeman'larda dolandırıcılık krizi! Savcılığa şikayet etti

Babası Murat Dedeman’ın ölümünün ardından Dedeman Holding Yönetim Kurulu Başkanı olan Rıfat Dedeman’ı, üvey annesi ve üvey kardeşi savcılığa şikayet etti.

Ünlü iş, insanı Murat Dedeman, 2019 yılında vefat etti. İş insanının ölümünün ardından kalan milyarlık miras yüzünden eşi Sevda Dedeman ve kızı Sofia ile önceki evliliğinden olan çocukları Rıfat ve Banu Dedeman arasında kavga çıktı.

Sabah'tan Evren Abdullahoğlu'nun haberine göre, şirketin başına Rıfat Dedeman'ın geçmesiyle birlikte son eş Sevda Dedeman ve Sofia, mahkemeye başvurarak hisseleri devretmeleri konusunda baskı gördüklerini ileri sürmüştü.

PAY DEVİR DEFTERİNDE SAHTECİLİK

Sevda Dedeman ve Sofia Dedeman, geçtiğimiz günlerde bu kez savcılığa suç duyurusunda bulundular. İkili, holdingin yeni patronu olan Rıfat Dedeman'ı şirkete ait pay defterinde sahte işlem gerçekleştirmekle suçladılar.

 İkili, "Devire dayanak olması için sözde bir pay devir sözleşmesi yaratılmış, sahtecilik ve dolandırıcılık yapılmıştır. Bu resmi belgede sahtecilik suçudur. Rıfat Dedeman dolandırıcılık suçundan yargılanmalı" dedi.