Kültür Sanat
03 Mar 2023 13:15 Son Güncelleme: 03 Mar 2023 13:23

Dayanışma sahnesine bilet tepkisi! Etkinlikten çekildiler...

DasDas, İhtiyaç Haritası ve Zorlu PSM'nin depremzedelere destek olmak amacıyla düzenlediği "Dayanışma Sahnesi" etkinliğinin bilet fiyatları ve yeri tepkilere neden oldu

DasDas, İhtiyaç Haritası ve Zorlu PSM, 6 Şubat depremlerinden etkilenen depremzedelerin ihtiyaçlarına katkıda bulunmak amacıyla, 30 Mart’ta “Dayanışma Sahnesi” etkinliği düzenliyor. Ancak etkinlik, gerek bilet fiyatları gerekse düzenlendiği yer olarak sosyal medyada eleştirilerin hedefinde.

Gelirinin deprem bölgesindeki eğitim materyalleri ve eğitimle ilgili oluşacak ihtiyaçların karşılanması için İhtiyaç Haritası’na aktarılacağı etkinliğin bilet fiyatları şöyle:

Etkinlik Bileti: 5 bin lira (Etkinliğe katılım hakkı verir)
Dayanışma Bileti 1: 500 lira (Etkinliğe katılım hakkı vermez)
Dayanışma Bileti 2: 1000 lira (Etkinliğe katılım hakkı vermez)
Dayanışma Bileti 3: 10.000 lira (Etkinliğe katılım hakkı vermez)

Belirtilen biletler arasında yalnızca 5 bin lira olarak belirtilen kategorinin 'etkinliğe katılım hakkı' vermesi, eleştirilerin başında geliyor. Şarkıcı Ceylan Ertem de konuya dikkat çeken bir paylaşım yaptı ve sahne alacağı belirtilen Jakuzi'nin etkinlikten çekildiğini söyledi:

"Dayanışma Sahnesi" adlı etkinlikte sahne alacak isimler şöyle belirtiliyor: Adamlar, Athena, Bege, Büyük Ev Ablukada, Can Bonomo, Ceren Gündoğdu, Ceza, Deniz Tekin, Duman, Ersay Üner, Evdeki Saat, Gazapizm, Gökhan Türkmen, Hayko Cepkin, Jakuzi, Kenan Doğulu, Koray Candemir, Mert Demir, Mor Ve Ötesi, Nova Norda, Pentagram, Sertab Erener, Şevval Sam 

Etkinliğin düzenleneceği yer olarak belirtilen Zorlu Center, aynı zamanda etkinliği düzenleyenler arasında da yer alıyor. Ancak, Zorlu Center'ın arazisi hakkında da eleştiriler yapılıyor. Söz konusu mekanın, aslında deprem toplanma alanı olduğu konusunda çıkan haberler sıklıkla paylaşılıyor.