Gündem
20 Haz 2012 20:44 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:48

DAYAKÇI POLİSLERİ KÜRTÇE Mİ GERDİ?

Bugün Türkiye'yi ayağa kaldıran dayağın mağduru olan Ahmet Koca yaşadıklarını anlattı.

İstanbul Fatih’te yol verme tartışması yaşadığı polisler tarafından dövülen Ahmet Koca Habertürk mikrofonlarına konuştu. Günün en çok konuşulan haberinin kahramanı olayın çarpıcı bir boyutunu da açıkladı. Polisin saldırısında mağdurun Kürtçe konuşması da etkili olmuş.

İŞTE OLAY YARATAN O GÖRÜNTÜLER-VİDEO

"ARABADA HAMİLE VAR DEDİM BİZE NE HAMİLEDEN DEDİLER"

Koca, kendisini döven polislerden şikayetçi olduğunu söylerken açığa almanın yetersiz olduğunu vurguladı. "Allah o görüntüleri çekenden razı olsun" diyen Koca şöyle devam etti: "Polislerin açığa alınmasını değil, görevden alınmasını istiyorum."

“O gece biz düğün dönüşündeydik. Bir akrabam sancılandı. Cerrahpaşa Hastanesi’ne gelirken, polisler ters yönden geldiler, geri geri gidip onlara yol vermeme rağmen gelip arabamın önünde durdular" diyen Ahmet Koca polisle yaşadığı diyalogları aktardı:

"Memur Bey arabada hamile kadın var dedim, müsaade ederseniz hastaneye yetiştireyim dedim. Bana ne hamilelikten dediler. Kimliğimi gösterdim askerim dedim, bana ne lan senin askerliğinden, benim de dayım Genelkurmay Başkanı" dediler."

"ABİMLE TELEFONDA KÜRTÇE KONUŞUNCA TERÖRİST DEDİLER"

Ahmet Koca olayın hayli çarpıcı bir detayını da canlı yayında paylaştı. Polisle yaşadığı diyalog gerginleşip çıkmaza girince telefonla abisini aradığını kaydeden mağdur genç telefonda Kürtçe konuşunda polislerin kendisine "terörist" dediğini söyledi. "Abimi uykudan kaldırdım, kendinde değildi ben de Kürtçe konuşarak durumu anlatmaya çalıştım. Sonra da polisler terörist diyerek saldırmaya başladı" diyen Koca özellikle Mustafa asındaki polisin olayda baş rolde olduğunu vurguladı.