Gündem
05 Nis 2015 11:02 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:27

Davutoğlu’ndan Hürriyet'e sert tepki:Darbede hangi manşetleri attılar?

Davutoğlu’nun Hürriyet’e tepkisi bitmek bilmiyor: Bize etik dersi verenler 28 Şubat’ta attığı manşete baksın!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, savcı Mehmet Selim Kiraz’ın başına silah dayanmış şekilde fotoğrafını yayınlayan gazetelerden Hürriyet’e yüklendi; 1980 darbesi, 28 Şubat ve AKP kapatılmak istendiğinde atılan manşetleri hatırlattı.

İki DHKC üyesi tarafından rehin alınan Kiraz’ın Twitter’da yayılan fotoğrafını manşetlerine taşıyan Bugün, Cumhuriyet, Posta ve Hürriyet gazeteleri hakkında ‘terör propagandası’ yapma suçuyla soruşturma açılmıştı.

Söz konusu fotoğrafı yayınlayayan Hürriyet ve Cumhuriyet dahil bir dizi basın kuruluşunun Kiraz’ın cenaze törenine girişi engellenmişti. Bu kararı kendisinin verdiğini açıklayan Davutoğlu da, “O fotoğrafları yayınlayanların, oraya gelip o çocuğun fotoğraflarını çekme hakkı yoktu” demişti.

"HİÇ BİR İNSANİ DUYARLILIĞI YOK"

Davutoğlu, kendisine dava açacağını duyuran Cumhuriyet gazetesi ve ‘parti gazetesi’ olmadığını vurgulayan Hürriyet’e eleştiriler yöneltmeyi sürdürdü.

Cumhuriyet’in duyurusunu okuduğunu belirten Erdoğan, “Hiçbir insani duyarlılığı yok o açıklamanın. Kendi aileleri bu durumda olsa ne yaparlardı. Bize mi dava açarlardı, o kamu kurumuna mı dava açarlardı?” dedi.

"DARBEDE HANGİ MANŞETLERİ ATTILAR?"

Hürriyet, iç sayfada yayımladığı bu fotoğraf nedeniyle bağlı bulunduğu Doğan Yayın Grubu tarafından yazılı bir açıklamayla eleştirilmişti.

Fotoğrafın basımını yanlış bulan Doğan Yayın İlkeleri Kurulu’nun kendi açıklamalarından sonra toplandığını savunan Davutoğlu, “Dikkat edin bizim açıklamamızdan sonra etik komisyonlarını topladılar. Bizim kararlı açıklamalarımızdan sonra toplandılar. Bir de demokrasi dersi vermeye kalkıyorlar” diye konuştu.

Söz konusu kurul, fotoğrafı kullandıkları için Hürriyet ve Posta gazetesini eleştirmişti.

Hürriyet’in geçmişteki manşetlerini de hatırlatan Başbakan Davutoğlu, “Bütün manşetlerini açsınlar, darbeyi nasıl karşıladılar? 28 Şubat, E-Muhtıra da, AKP kapatılırken hangi başlık atıldı? Ahmet Kaya hakkında hangi başlıklar atıldı? ‘411 el kaosa kalktı’ (Meclis’teki türban oylaması) manşeti nasıl atıldı? Arşivlerini açıp manşetlerine baksınlar. Baksalar önce kendi etik komisyonlarından geçemezler” ifadelerini kullandı.

AKREDİTASYON KRİTERİ O FOTOĞRAF!

Cenaze törenine alınmayan gazetelerde ‘o veya bu’ diye ayrım yapılmadığını savunan Davutoğlu, “Kim o fotoğrafı yayınladıysa ona uygulandı. Bir günlüktü ve aslında orada infiale yol açmasın diye de yapıldı” dedi.