Gündem
25 Ara 2015 09:13 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:15

Davutoğlu'ndan Ertuğrul 1890 filminin galasında Nazım Hikmet sürprizi!

Türk-Japon ortak yapımı "Ertuğrul 1890" adlı filmin galasında konuşan Başbakan Davutoğlu, Nazım Hikmet'in 'Kız Çocuğu' şiirini okudu.

Türk-Japon ortak yapımı "Ertuğrul 1890" adlı filmin galası, Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nde gerçekleştirildi. Galaya, Başbakan Ahmet Davutoğlu da eşiyle birlikte katıldı.

Başbakan galada yaptığı konuşmada, Nâzım Hikmet'in 'Kız çocuğu' şiirinden "Hiroşima'da öleli / Oluyor bir 10 yıl kadar / 7 yaşında bir kızım / Büyümez ölü çocuklar" dizelerini de okuyarak "Hiroşima'ya atılan bombanın her bir zerresi insanlara ölüm saçtı. Allah bir daha hiç kimseye Hiroşima ve Nagazaki'deki dehşeti yaşatmasın" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Önal da, filmin, Türk sinema tarihindeki en büyük bütçeli filmlerinden biri olduğunu belirterek, iki ülkenin platolarında 4,5 ayda tamamlandığını söyledi. Filmin Japon Yönetmeni Mitsutoshi Tanaka ise bu filmi, iki ülke arasındaki dostluğun daha da derinleşmesi için yaptığını söyledi.



"FEDAKARLIĞIN SİNEMA DİLİYLE ANLATILDIĞI BU FİLM..."

Başbakan Ahmet Davutoğlu da galada yaptığı konuşmada, filmde emeği geçenlere teşekkür ederken, Japonya'da hem Kuşimato'yu hem de Hoşima köyünü ziyaret ettiğini söyledi. 681 şehidimizin okyanusta şehit olduğu o yere gidip bir süre oturduğunu da anlatan Davutoğlu, "Uzun süre, kayalıklara çarpan dalgaları seyrederek, 681 şehidimizi ve kurtulan 69 ecdadı tekrar tekrar gözden geçirdim. Kuşimato farklıydı." diye konuştu.

Başbakan Davutoğlu filmin yönetmeni Tanaka'yı tebrik etti.