Politika
15 Mayıs 2021 12:33 Son Güncelleme: 15 Mayıs 2021 12:38

Davutoğlu'ndan Erdoğan'a ihanet tepkisi! "Her şeyi konuşmaya hazırım, hodri meydan"

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, kendisi ve Babacan için 'hain' dediği öne sürülen Erdoğan'a çağrıda bulundu.

Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, dün akşam katıldığı televizyon programında, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın salı akşamı kendisini aradığını belirterek, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan hakkında açıklama yaptığını söyledi. 

Programın moderatörü Hande Fırat'ın "Cumhurbaşkanı, Ali Babacan'ın açıklamalarına kırgın mı, kızgın mı?" sorusu üzerine Selvi şunları söyledi: 

"Sayın Cumhurbakanı salı günü 19.25'te aradı. 'Özellikle Mescid-i Aksa'da İsrail'in saldırılarının arttığı bir dönemde bunlar içerde Mescidi Aksa'ları yıkmak istiyorlar' dedi. (Diğer konuk ve Fırat'ın araya girerek, 'İçimizdeki Mescidi Aksa mı?' demesi üzerine cümlesini düzelterek). Evet, 'İçimizdeki Mescid-i Aksa'ları yıkmak istiyorlar' dedi. Bunun üzerine ben de, 'İkisine de hain mi diyorsunuz' dedim. 'Hainler' dedi. Ben hangi konuyu sorsam Babacan ve Davutoğlu için bir değerlendirme yaptı."

DAVUTOĞLU: İSTEDİĞİ KANALDA KONUŞALIM

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu, Erdoğan'ın Selvi üzerinden yaptığı suçlamaya, sosyal medya hesabından yanıt verdi. Davutoğlu "Sayın Erdoğan bir gazeteci üzerinden bizi içimizdeki Mescid-i Aksa’ları yıkmakla suçladı. Sayın Erdoğan; Biz yıllarca yüz yüze konuştuk, aracıya gerek yok Allah’ın şahit olduklarını kulların da bilmesi için, istediğin kanalda her şeyi konuşmaya hazırım, hodri meydan" dedi.