Gündem
25 Tem 2019 10:32 Son Güncelleme: 25 Tem 2019 10:36

Davutoğlu yeni parti için ilk somut adımı attı: Ofis tutuldu

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, kuracağı yeni parti için Ankara'da 4 katlı bir ofis tuttu. Çalışmalar kapsamında yaz boyunca il ziyaretleri gerçekleştirilecek ve bu süreçte partinin tüzüğü yazılacak.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve parti yönetimine dönük eleştirileri karşılıksız kalan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ekibi partileşme için düğmeye bastı. Ankara'da ofis tutulurken il ziyaretleri ve istişareler yaz boyunca devam edecek. Parti programı ve tüzüğü için de çalışmalar başladı.

31 Mart yerel seçimlerinin ardından hem yeni sisteme hem de parti yönetimine dönük eleştirileri ile dikkat çeken eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ekibi çalışmaları hızlandırdı. Konya, Ankara, Diyarbakır ve Elazığ'da çeşitli programlara katılıp konuşmalar yapan Davutoğlu yaz boyunca istişarelerini sürdürecek. Davutoğlu'nun önümüzdeki Ağustos ve Eylül aylarında Konya, Sakarya ve Manisa'da da bazı programlara katılması bekleniyor.

4 KATLI BİR YER TUTULDU

Gazete Duvar'da yer alan habere göre; Davutoğlu'nun Ankara'da bir ofisi bulunuyordu. Ancak yeni oluşum ve partileşme tartışmaları üzerine daha büyük bir ofis tutulmasına karar verildi. Edinilen bilgiye göre Beysukent'te 4 katlı yeni bir yer tutuldu. Davutoğlu'nun çalışmalarını bu ofisten yürüteceği öğrenildi.

PARTİ TÜZÜĞÜ VE PROGRAMI

Yaz boyunca görüşmelerini sürdürecek Davutoğlu'nun parti tüzüğü ve programı içinde çalışmaları başlattığı öğrenildi. Bir tüzük ve program taslağının sonbahara hazır hale getirilmesi hedefleniyor. Davutoğlu ile hareket eden bir siyasetçi, "Sistemde ve parti yönetiminde büyük yanlışlar ve anlayış farklarımız var. İstanbul seçimlerinde AK Parti yüzde 55 oy almış olsaydı da bu hareket ortaya çıkacaktı. Kabinede ya da MYK'da isim değişikliği ile sorunların çözülmesi mümkün değil. Kurulan sistem sorunlu. Bizimki ilkesel bir duruş" değerlendirmesinde bulundu.

KURULUŞ İÇİN TARİH VERİLMİYOR

Parti kuruluşu için çalışmalar hızlandı ama kuruluş için bir tarih verilmiyor. "Bu iş olgunlaştı. Henüz bir kuruluş takvimimiz yok ama çok uzayacak gibi görünmüyor" diyen bir siyasetçi teşkilatlanma için hızlı adım atılması gerektiğine dikkat çekti. Seçime girme yeterliliğine sahip bir teşkilatlanma yapısı için 1-1.5 yıla ihtiyaç olduğunun söyleyen siyasetçi baskın bir erken seçim olasılığına karşı hazır olunması gerektiğini belirtti.