Gündem
09 Eki 2015 18:08 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:55

Davutoğlu ve Kılıçdaroğlu'ndan AA'ya taziye mesajı

AA Halep muhabirinin bombalı saldırıda hayatını kaybetmesi dolayısıyla Ahmet Davutoğlu ve Kemal Kılıçdaroğlu da AA'ya mesaj gönderdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Anadolu Ajansı (AA) Halep muhabiri Salih Mahmud Leyla'nın bomba yüklü araçla düzenlenen DAEŞ saldırısında hayatını kaybetmesi dolayısıyla, AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Şenol Kazancı'ya taziye mesajı gönderdi.

Başbakan Davutoğlu, mesajında AA muhabiri Leyla'nın Halep'te düzenlenen saldırıda vefat ettiği haberini derin bir üzüntüyle öğrendiğini belirterek, şu ifadelere yer verdi:

"Suriye'nin içinde olduğu şartlarda fedakarca görev yapan Salih Mahmud Leyla, haberleri ve çektiği fotoğraflarla, bölgede yaşanan dramın ve oradaki mazlumların sesinin dünyaya ulaştırılmasında büyük katkı sağlamıştır.

Salih Mahmud Leyla'nın vefatına sebep olan terör saldırısını lanetliyor, kendisine Allah'tan rahmet, ailesi, yakınları ve Anadolu Ajansı başta olmak üzere tüm basın camiasına başsağlığı diliyorum.

Bu vesileyle, şahsınızda Anadolu Ajansı'nın dünyanın her köşesinde fedakarane çalışan tüm mesai arkadaşlarına sevgilerimi ve taziyelerimi iletiyorum"

AA'ya bir başsağlığı mesajı da CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'ndan geldi. Kılıçdaroğlu telgrafında şu ifadelere yer verdi:

"Suriye muhabiriniz Salih Mahmud Leyla'nın Halep'te, IŞİD'in bombalı saldırısında hayatını kaybettiğini üzülerek öğrendim. Size, Anadolu Ajansı ailesine, merhum muhabirinizin hamile eşine, ailesi ve yakınlarına başsağlığı ve sabır dileklerimi iletirim. Suriye'de barış ve huzurun geri döneceği ve kimsenin hayatını kaybetmeyeceği günlere en kısa zamanda kavuşmamız temennisi ile..."

DSP Genel Başkanı Masum Türker de Genel Müdür Kazancı'yı telefonla arayarak terör örgütü DAEŞ'in saldırısında hayatını kaybeden AA Halep Muhabiri Mahmud Leyla'nın vefatından dolayı üzüntülerini bildirdi.