Gündem
28 Mayıs 2019 01:01 Son Güncelleme: 28 Mayıs 2019 01:03

Davutoğlu parti iddialarına Diyarbakır’dan cevap verdi!

Parti kuracağı iddia edilen eski Başbakan Ahmet Davutoğlu Diyarbakır'da düzenlenen iftar programına katıldı.

Yeni parti kuracağı iddia edilen ve bu partiyi kulislerden elde edilen bilgilere göre Diyarbakır'da açıklayacağı belirtilen eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, parti kurma iddialarını yalanladı.  Davutoğlu, "Neredeyse iki haftadır ulusal basında, yerel basında farklı yorumlar yapıldı. Çok basit bir şekilde cevap veriyorum. Bizim Diyarbakır’a gelişimiz için herhangi bir bahaneye, gerekçeye ihtiyacımız yoktur." ifadelerinin kullandı. Davutoğlu ayrıca İftar programı sonrası basın mensuplarının “Parti kuracak mısınız?“ sorusuna, "Gerekeni konuşmamda söyledim" dedi.

Diyarbakır’da Gönül Köprüsü Platformu tarafından düzenlenen iftar organizasyonunda konuşan Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları:

“Milletin terini terine karıştırmayandan devlet adamı olmaz” diyen Davutoğlu, şöyle devam etti: “Milletin yüreğini yüreğine buluşturmayandan devlet adamı olmaz, milletin zihnini zihniyle karmayandan, ortak akıl üretmeyenden bilim adamı olmaz. Bir bilim adamı olarak Diyarbakır'a hürmet ediyorum, ihtiram ediyorum, etmeye de devam edeceğim.

Ramazan iftarları hem muhabbet, hem de muhasebe iftarlarıdır. Cuma namazında haftalık muhasebe yaptığımız gibi ramazan iftarında da bir yıllık muhasebe yapıyoruz. Hacda da ömürlük muhasebe yaptığımız gibi. Sizlerle bir araya gelmem vesilesiyle bu muhasebeyi sizlerle paylaşmak istiyorum.

Dünya genelinde yaşanan değişim dönüşümler ve son yüzyılların en büyük buhranları ve belirsizliğe değinen Davutoğlu, Uzun yıllardır kanın döküldüğü acı ve ızdırapların yaşandığı bölgemizde de geleceğe dönük olarak da ciddi bir ümitsizlik var. Ülkemizde de gerek son zamanlarda yaşadıklarımız, gerek ekonomik kriz dolayısıyla kaygılı bir gelecek beklentisi var.” dedi.

Yeni partiyi Diyarbakır'da açıklayacak iddialarını yalanladı
Davutoğlu programda yaptığı konuşmasında "Diyarbakır’ı ziyaretim dolayısıyla çok farklı mülahaza oldu ve yorumlar yapıldı" diyerek şunları kaydetti:

"Neredeyse iki haftadır ulusal basında, yerel basında farklı yorumlar yapıldı. Çok basit bir şekilde cevap veriyorum. Bizim Diyarbakır’a gelişimiz için herhangi bir bahaneye, gerekçeye ihtiyacımız yoktur. İcabetime şu veya bu şekilde anlam yükleyenlere sesleniyorum, Allah şahit olsun, Mekke, Medine ve Kudüs’ten gelen davete nasıl hayır demezsem ve demeyeceksem, Diyarbakır’dan gelen hiçbir davete hiçbir zaman hayır demedim ve demeyeceğim. Bu mübarek Ramazan ayı gecesi böyle bir davete hayır demek Hazreti Ömer’e hayır demektir. Hazreti Süleyman’a, ashabına hayır demektir. İki elim kanda olsa ve ne şekilde hangi şekilde, hangi şartlarda olursa olsun Diyarbakır beni bekliyorsa iki elim kanda da olsa sizinle beraber olacağım."

“Parti kuracak mısınız?“ sorusuna yanıt: Önemli olan memleketimizin en iyi şekilde geleceğe hazırlanması
Davutoğlu Diyarbakır’da katıldığı iftar programı sonrası basın mensuplarının “Parti kuracak mısınız?“ sorusuna, "Gerekeni konuşmamda söyledim. Önemli olan memleketimizin en iyi şekilde geleceğe hazırlanması" yanıtını verdi.